Да питам и шошо и инсталаторите тук как се спраеяте с различното атмосверно налягане и тягата на комина.примерно нагласиш въздуха в определен момент и определено атмосверно налягане,но външната температура е променяща се и тягата на комина се променя.не оказва ли влияние върху горенето.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666
- специалист
1168 мнения в "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване."
andy_forresite
- майстор
Аз живея на ниска надморска височина. Мисля че около 150 м. Атмосферното налягане оказва голямо влияние върху горенето на обикновена печка с комин 130 мм. Най-често при студено време то е ниско и пушека от комина не се издига нагоре, а пада надолу. Понякога дори слиза на метри от комина. Точно тогава тягата е минимална, горенето става бавно, температурата е ниска и съответно е студено. В комбинация с и без това ниската температура на въздуха не е приятно в стаите (студ).
Котел нямам в нас за да пиша от опит, но като разсъждавам как трябва да се противодейства на ниското атм. налягане (намалената тяга на комина) си мисля, че е много логично да се увеличи процентът/степента на нагнетяване на въздух в горивната камера от вентилатора.
При автоматизираните котли на тв. гориво снабдени с вентилатор на димните газове и клапа на фукса на ми е ясно кое трябва да е с превес в случая на присадена горелка - дали да се вдигне скоростта на вента на димните газове или на горелката.
Plastcomfort, много искам да видя снимки на инсталирането на котела и ако може да измериш разстоянието от пода до изхода за топла вода и входа на студената. Нали първо трябва да монтирам тръби и тогава да чакам инсталатора да привързва към тях. Не може разстоянието от изхода на котела да е примерно 756 мм пък аз да съм сложил на тръбата на един метър... Колкото съм по-близо до истината, толкова по-добре.
Да питам още нещо - котела нали идва с трипътен вентил? На схемата са го дали, но не съм сигурен че се продава заедно с котела. Логично е да е така, ама знам ли.
Всякакво видео от запуска ще е интересно, така че ако собственикът няма против
, ще се радвам да разгледам макар и от разстояние.
Котел нямам в нас за да пиша от опит, но като разсъждавам как трябва да се противодейства на ниското атм. налягане (намалената тяга на комина) си мисля, че е много логично да се увеличи процентът/степента на нагнетяване на въздух в горивната камера от вентилатора.
При автоматизираните котли на тв. гориво снабдени с вентилатор на димните газове и клапа на фукса на ми е ясно кое трябва да е с превес в случая на присадена горелка - дали да се вдигне скоростта на вента на димните газове или на горелката.
Plastcomfort, много искам да видя снимки на инсталирането на котела и ако може да измериш разстоянието от пода до изхода за топла вода и входа на студената. Нали първо трябва да монтирам тръби и тогава да чакам инсталатора да привързва към тях. Не може разстоянието от изхода на котела да е примерно 756 мм пък аз да съм сложил на тръбата на един метър... Колкото съм по-близо до истината, толкова по-добре.
Да питам още нещо - котела нали идва с трипътен вентил? На схемата са го дали, но не съм сигурен че се продава заедно с котела. Логично е да е така, ама знам ли.
Всякакво видео от запуска ще е интересно, така че ако собственикът няма против

plastkomfort
- специалист
plastkomfort
- специалист
6osi6
- майстор
Всичко е много добре, обаче снимката на горелката е преекспонирана. Разбира се така огънят изглежда много бурен и светъл, но това е номер като онзи от предишните страници с хавлиите и шарениите. Такава снимка и аз мога да направя и тогава никой няма да каже "огънят ти е рехав"
Огън се снима с висока скорост на блендата, защото има достатъчно светлина. Така се получават остри кадри с моментните детайли на пламъка и се виждат искрите на огъня.

plastkomfort
- специалист
Нищо не разбирам от фотография просто снимах с телефона.
Ако имаш мерак мога да те заведа да я видиш лично и да прецениш.
fox_vt
- майстор
Лазаре съгласен съм но не всички използват стаен термостат
Шосиш пламъка ти е хубав като за този модел горелка ама ако не си разбрал при нас горелката не гори като на дяда печката.
На снимките на plastkonfort горелката е на 17 kW ти какъв искаш да е пламъка като клечка кибрит ли
.И да те питам лично тебе а и другите - купил си си котел и си започнал модификации- ламарини железа камъни и т н.И ми се хвалиш със постигнатото и се сравняваш със торч който е във стоков вид
Браво ГОЛЕМИ сте
Я ми се хвали със стоковия си вид на котела да ви видя тогава.
Дряновски,нали знаеш че си ми любимец 13
колко кила дЖелезо тряя да тургим на торча че да сме в твойта категория
Тя и волгата тежи 2 тона ама ферарито някак си по вървежно що ли
DimitarD един пилот на самолет може да дава съвети относно него но това не значи че има собствен самолет нали
Теб никой не те намесва в този разговор.Твоята също е хамалска не се сърди електрификацията никога няма да я стигнеш по удобство колкото и да се напъваш.
Хайде стига толкова че ми се стопли ракията
Наздраве и без лоши намерения 

Шосиш пламъка ти е хубав като за този модел горелка ама ако не си разбрал при нас горелката не гори като на дяда печката.

Дряновски,нали знаеш че си ми любимец 13

DimitarD един пилот на самолет може да дава съвети относно него но това не значи че има собствен самолет нали

Хайде стига толкова че ми се стопли ракията

6osi6
- майстор
fox_vt написа:Лазаре съгласен съм но не всички използват стаен термостатФокси 17 кВ към 1960 гр. са 7450 килокалории за кг. гориво. Атрацитни въглища ли горите или това е поредната лъжа от хавлиения производител?![]()
Шосиш пламъка ти е хубав като за този модел горелка ама ако не си разбрал при нас горелката не гори като на дяда печката.На снимките на plastkonfort горелката е на 17 kW ти какъв искаш да е пламъка като клечка кибрит ли
.И да те питам лично тебе а и другите - купил си си котел и си започнал модификации- ламарини железа камъни и т н.И ми се хвалиш със постигнатото

6osi6
- майстор
plastkomfort написа:Нищо не разбирам от фотография просто снимах с телефона.Снимката с горелката е силно преекспонирана, затова се е появил този блясък върху нея и огънят стои като замазан. Влез в настройките за снимане нямали експонацията на минус 1 и постави ISO на 400, след което снимай.
Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература