vgeorgiev написа:И сега се чудя за вариант да се предпазя от офазяване...Колега, сложи навсякъде ламиниран паркет. Той не пуска ток и няма страшно дори да пипнеш фазата. Чехли си вземи с гумена подложка, да не се пързаляш и като двойна защита.

vgeorgiev написа:И сега се чудя за вариант да се предпазя от офазяване...Колега, сложи навсякъде ламиниран паркет. Той не пуска ток и няма страшно дори да пипнеш фазата. Чехли си вземи с гумена подложка, да не се пързаляш и като двойна защита.
vgeorgiev написа:...И сега се чудя за вариант да се предпазя от офазяване...Ти с това офазяване и ДТЗ си оцвъкал няколко теми, след като можеше да е в една.
shadow__01 написа:...При отпадане на нулата корпусът на печката се офазява и при докосване от човек ДТЗ-то ще изключи....След като през теб протечат 30мА, което ще те убие.
hidrazin написа:...Като си толкова параноичен си вземи контакти с интегрирано ДТЗ в тях....Я ми обясни как ще сработи когато ПЕН проводника отпадне ?
vgeorgiev написа:Тези 30mA няма да те убият ако защитата е изправна и сработи за предвиденото време.shadow__01 написа:...При отпадане на нулата корпусът на печката се офазява и при докосване от човек ДТЗ-то ще изключи....След като през теб протечат 30мА, което ще те убие.
hidrazin написа:...Като си толкова параноичен си вземи контакти с интегрирано ДТЗ в тях....Я ми обясни как ще сработи когато ПЕН проводника отпадне ?
vgeorgiev написа:След като през теб протечат 30мА, което ще те убие.То няма да убие човек ама Петков е прав, че може да последва
П. Петков написа: ....преспиване пред прага на външното стълбище....
hidrazin написа:Нито предпазителите.нито ДТЗ-та им нито контакторите биват разпадат се още докато се монтират,ТРАЙНА ТЕНДЕНЦИЯ напоследък от проблемни връзки с предпазители елмарк в Тап!Болтовете дето стягат кабелите трагедия имам чувството ,че чинта ще е по добре!Между другото пробвах една комбинирана DPN SCHNEIDER през лампа към тръбите на Вик в нова кооперация не изключи,най вероятно са с ППР викам през водата тва онова обаче тц!vgeorgiev написа:Тези 30mA няма да те убият ако защитата е изправна и сработи за предвиденото време.shadow__01 написа:...При отпадане на нулата корпусът на печката се офазява и при докосване от човек ДТЗ-то ще изключи....След като през теб протечат 30мА, което ще те убие.
Това времето е друг много важен фактор. Осен това тези 30mA са максималната стойност на изключване.
Реално изключват при 25-28 а някои и малко по-надолу.
Кой ти каза че ДТЗ-то няма да сработи ако PEN проводника отпадне?
Няма да сработят електронните ДТЗ-та като например боклуците на Елмарк.
ДТЗ-то би сработила дори и при двупроводна инсталация, разбира се с някои условности.![]()
Като например че потребителя ще играе ролята на PE проводник - демек ще изключва чак когато те перне тока.
Все пак едно е да те перне и да изключи, друго е да те пере докато почнеш да вдигаш пушек.![]()
И на въпроса ти относно отпадането на PEN проводника - ами то при голяма част от ремонтите по апартаментите се получава нещо такова.
Там TN-С се преработва до TN-S и като ти отпадне нулата в апартаментното табло или преди него си пак в тази ситуация.
valentino76bs написа:!Между другото пробвах една комбинирана DPN SCHNEIDER през лампа към тръбите на Вик в нова кооперация не изключи,най вероятно са с ППР викам през водата тва онова обаче тц!Ми сложи след ламбата и един милиамперметър де, да гледаш колко ти е тока на "утечката".
hidrazin написа:А работи си нормално с теста най вероятно е голямо съпротивлението!valentino76bs написа:!Между другото пробвах една комбинирана DPN SCHNEIDER през лампа към тръбите на Вик в нова кооперация не изключи,най вероятно са с ППР викам през водата тва онова обаче тц!Ми сложи след ламбата и един милиамперметър де, да гледаш колко ти е тока на "утечката".
А и бутона TEST на ДТЗ-то прави нещо подобно - включва едно съпротивление дето имитира утечка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: