• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg - майстор
kuger написа:
Степен на сгъстяване
23
Има голяма разлика между степен на сгъстяване и измерена компресия. Нужно ли е да ти обясня или сам можеш да помислиш защо е така?
:partyman:
Kirilpm - специалист
Аз си мисля че на тинки никой не може да му помогне,но това може да помогне на някой във форума,който не мери компресията на ухо.http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=10733
Илчо Илиев - майстор
Абе прав си, и аз често пиша и обеснявам като на малоумни с едничката цел да остане за четене на незнаещите,които искат да разберат нещо,но в този случай нещата излизат малко от тая схема...вие се напъвате да обеснявате,а тариката от време на време ви пуска по някоя муха и всички се втурвате на ново...

За дизела, компресията е основен фактор за лесното палене в студа,но това зависи от доста фактори, може бутало/цилиндровата група да са в идеално състояние,но ако има ''прегорял'' клапан....ефекта е същия..
,ако стартера е скапа и върти на задиране и няма високи пускови обороти,пак няма достатъчно нагнетяване...
Споменахте реле на свещи, преди години ми се скапа релето на Кадет-а, за ново искаха 35-50 лв,но намерих някакво без пари и се оказа,че е от Форд и...става ,след това намерих на морга и беше...5лв, това беше преди ....10 г.,та няма как сега същото да е стотици...
Ако един средно скапан дизел има добър стартер, акумулатор, здрави свещи и не замръзнала нафта, гаранция ще пали дори на -10...
Ся тоя гларус ви е хванал за канарчета , разбрал ви е слабото място,че много обичате да го мачкате и ви прави на луди...то май и аз се хванах ...

Живи и Здрави,обеснявайте каквото знаете,но не му се вързвайте на Тинкю...
gogo7777 - майстор
+1
Хитрец е Тинкито :lol: . Ама не верват...взел колата от зор, ама не му е зор да я подкара.

ПП......Аз с 8 мегапиксела камера не догаждам такива снимки, както той с 2-та....в сумрака :lol:
toolegittoquit - майстор
Срещу жлъчта, която се изля - нямам какво да кажа. Идва ден и нещата се обръщат. На останалото - опитвам се правя най-доброто с това, което имам.
gogo7777 написа:
взел колата от зор, ама не му е зор да я подкара.
Зор ми е, но стои въпросът с финансите. За снимките - смени си телефона. Моят е на 10 години.
Chefo77 - майстор
Илчо Илиев написа:
Споменахте реле на свещи, преди години ми се скапа релето на Кадет-а, за ново искаха 35-50 лв,но намерих някакво без пари и се оказа,че е от Форд и...става ,след това намерих на морга и беше...5лв, това беше преди ....10 г.,та няма как сега същото да е стотици...
https://mot.bg/rele-podgrevni-sveshti-b ... 9349-c1085

Все още ли мислиш така? Дали не съм проверил, преди да пиша цената? :wink: :)
На Темпрата е 198 лева. На Ровър-а - 10-ина.
Илчо Илиев - майстор
Стефко, на курник на 25 г, не се купуват части от магазин и то на Бош......, то ако се поразровиш и за други части, просто удар може да получиш....
То 200 лв няма да му дадат на вторични за цялата бре...
ky-kyy - майстор
Честно казано и на мен цялата тема ми се струва фейк.....То бива писане и обясняване за няква си гробница, ама чак пък толкова.... :?
Chefo77 - майстор
Илчо Илиев написа:
Стефко, на курник на 25 г, не се купуват части от магазин и то на Бош......, то ако се поразровиш и за други части, просто удар може да получиш....
То 200 лв няма да му дадат на вторични за цялата бре...
Илчо, това, че колата струва 200 лева или 500 няма значение - хората си произвеждат и си продават, ако ти харесва - купуваш, ако не - стои на паркинга. В моргата каква е гаранцията, че закупената част ще работи или поне че ще работи повече от месец?
На Темпрата единственото, което съм купувал втора ръка, е вакуум помпата за спирачките - от 180 на 50 си заслужава. Като е евтина колата, дай да я карам с втора ръка носачи, амортисьори, дискове ... :wink:
Илчо Илиев - майстор
Да ти кажа понякога на моргата може да се намерят по-свестни части от ментетата по магазините......
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: