kuger написа:Степен на сгъстяванеИма голяма разлика между степен на сгъстяване и измерена компресия. Нужно ли е да ти обясня или сам можеш да помислиш защо е така?
23
Всички имаме коли, нали ?
ivanovbg
- майстор
716 мнения в "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен."
Илчо Илиев
- майстор
Абе прав си, и аз често пиша и обеснявам като на малоумни с едничката цел да остане за четене на незнаещите,които искат да разберат нещо,но в този случай нещата излизат малко от тая схема...вие се напъвате да обеснявате,а тариката от време на време ви пуска по някоя муха и всички се втурвате на ново...
За дизела, компресията е основен фактор за лесното палене в студа,но това зависи от доста фактори, може бутало/цилиндровата група да са в идеално състояние,но ако има ''прегорял'' клапан....ефекта е същия..
,ако стартера е скапа и върти на задиране и няма високи пускови обороти,пак няма достатъчно нагнетяване...
Споменахте реле на свещи, преди години ми се скапа релето на Кадет-а, за ново искаха 35-50 лв,но намерих някакво без пари и се оказа,че е от Форд и...става ,след това намерих на морга и беше...5лв, това беше преди ....10 г.,та няма как сега същото да е стотици...
Ако един средно скапан дизел има добър стартер, акумулатор, здрави свещи и не замръзнала нафта, гаранция ще пали дори на -10...
Ся тоя гларус ви е хванал за канарчета , разбрал ви е слабото място,че много обичате да го мачкате и ви прави на луди...то май и аз се хванах ...
Живи и Здрави,обеснявайте каквото знаете,но не му се вързвайте на Тинкю...
За дизела, компресията е основен фактор за лесното палене в студа,но това зависи от доста фактори, може бутало/цилиндровата група да са в идеално състояние,но ако има ''прегорял'' клапан....ефекта е същия..
,ако стартера е скапа и върти на задиране и няма високи пускови обороти,пак няма достатъчно нагнетяване...
Споменахте реле на свещи, преди години ми се скапа релето на Кадет-а, за ново искаха 35-50 лв,но намерих някакво без пари и се оказа,че е от Форд и...става ,след това намерих на морга и беше...5лв, това беше преди ....10 г.,та няма как сега същото да е стотици...
Ако един средно скапан дизел има добър стартер, акумулатор, здрави свещи и не замръзнала нафта, гаранция ще пали дори на -10...
Ся тоя гларус ви е хванал за канарчета , разбрал ви е слабото място,че много обичате да го мачкате и ви прави на луди...то май и аз се хванах ...
Живи и Здрави,обеснявайте каквото знаете,но не му се вързвайте на Тинкю...
toolegittoquit
- майстор
Срещу жлъчта, която се изля - нямам какво да кажа. Идва ден и нещата се обръщат. На останалото - опитвам се правя най-доброто с това, което имам.
gogo7777 написа:взел колата от зор, ама не му е зор да я подкара.Зор ми е, но стои въпросът с финансите. За снимките - смени си телефона. Моят е на 10 години.
Chefo77
- майстор
Илчо Илиев написа: Споменахте реле на свещи, преди години ми се скапа релето на Кадет-а, за ново искаха 35-50 лв,но намерих някакво без пари и се оказа,че е от Форд и...става ,след това намерих на морга и беше...5лв, това беше преди ....10 г.,та няма как сега същото да е стотици...https://mot.bg/rele-podgrevni-sveshti-b ... 9349-c1085
Все още ли мислиш така? Дали не съм проверил, преди да пиша цената?
На Темпрата е 198 лева. На Ровър-а - 10-ина.
Илчо Илиев
- майстор
Стефко, на курник на 25 г, не се купуват части от магазин и то на Бош......, то ако се поразровиш и за други части, просто удар може да получиш....
То 200 лв няма да му дадат на вторични за цялата бре...
Chefo77
- майстор
Илчо Илиев написа:Стефко, на курник на 25 г, не се купуват части от магазин и то на Бош......, то ако се поразровиш и за други части, просто удар може да получиш....Илчо, това, че колата струва 200 лева или 500 няма значение - хората си произвеждат и си продават, ако ти харесва - купуваш, ако не - стои на паркинга. В моргата каква е гаранцията, че закупената част ще работи или поне че ще работи повече от месец?
На Темпрата единственото, което съм купувал втора ръка, е вакуум помпата за спирачките - от 180 на 50 си заслужава. Като е евтина колата, дай да я карам с втора ръка носачи, амортисьори, дискове ...
Илчо Илиев
- майстор
Да ти кажа понякога на моргата може да се намерят по-свестни части от ментетата по магазините......
Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература