Обмислял съм варианта с буфер когато мислех да взимам котел на дърва и въглища. Имам точна представа защо ми е трябвал и колко ще е добре (1000 л) да го има. Впоследствие се преориентирах и разбрах ... даже видях с очите си че става без буфер - работеща отоплителна инсталация на пелети с широко обсъждана горелка в този форум в къща с моята площ и равномерна топлина. Защо да оскъпявам и усложнявам? Ако чета форума, ще си кажа - Ооо, не става без буфер, трябва ми. Аз, първо, съм по работещите системи с по-малко елементи и второ, няма да си взема 30-40 кв котел/горелка за моята площ. Който го влече, или му се налага, да си слага два буфера, три помпи, четири термостатични вентили с ел. задвижка и на всеки завой по два крана с манометър и термометър
Всеки да се счита поканен да споделя разхода си ако желае. Не виждам скоро някой да писал по темата. Питах няколко човека от града, които са преминали през различен вид отопление през годините, в какви рамки се движи разхода им спрямо площта. Мога да кажа само че няма такъв от порядъка кило-две на час.

Всеки да се счита поканен да споделя разхода си ако желае. Не виждам скоро някой да писал по темата. Питах няколко човека от града, които са преминали през различен вид отопление през годините, в какви рамки се движи разхода им спрямо площта. Мога да кажа само че няма такъв от порядъка кило-две на час.