Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD написа:
filmatoplo написа:
Обясниха ли как се разбира на колко паскала си нагласяш клапата.
Вече е монтиран, 12-14 паскала
Колко парички е ? Не го намирам на сайта им.
DimitarD - специалист
petrovb4 написа:
Здравейте колеги!От около 20 дни и аз се сдобих с горелка РБ20,монтирана на Дакон Дор 16.Отоплявам около 90кв. със слънчогледови пилити на Сливен,монтирал съм и термо глави като температурата в стаите е 24-25гр.Отначало разхода беше около 4 чувала.След доста чувъркане по настройките разхода падна но сега не съм го засичал.Ако може някой от разбиращите да даде Мнение за настройките:Помпа на 48 ;Зареждане - 55сек.;Р3- 4,5сек/ 45сек/ 48% ;Р2- 2,5сек/45сек/46% ;Р1- 1,5сек/45сек/43% ; Модулация 8 /3 /0 ; Поддържане 18 % ; Зададената температура е 60гр.;Влиза в поддържане за 7-8 мин.;Осветеност при Р1 варира около 160. :?:
Според мен би било добре да вдигнеш дозите на Р2 и Р1, както и dT 8/4/0 или 10/5/0, както и Тпомпа поне на 55 и Set Temp поне на 65. Поддържането е ОК, и моето е същото.
DimitarD - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
DimitarD написа:
filmatoplo написа:
Обясниха ли как се разбира на колко паскала си нагласяш клапата.
В сайта няма нищо. Обаждаш се и се уговаряш за размери, конструкция и т.н.
Излезна ми около 104лв, клапа, тетка и коляно. Без коляното 80лв.
DimitarD написа:
DimitarD написа:
В сайта няма нищо. Обаждаш се и се уговаряш за размери, конструкция и т.н.
Излезна ми около 104лв, клапа, тетка и коляно. Без коляното 80лв.
Благодаря!
Дано не се появява конденз , че реално ще сработва след засилка на висока мощност , затоплен комин и когато свали горелката на по ниска степен ,газовете ще са с по ниска температура и клапата допълнително ще вкара хладен въздух. Тъкмо взе да ми чисти котела катраните от дървата.
DimitarD - специалист
Благодаря!
Дано не се появява конденз , че реално ще сработва след засилка на висока мощност , затоплен комин и когато свали горелката на по ниска степен ,газовете ще са с по ниска температура и клапата допълнително ще вкара хладен въздух. Тъкмо взе да ми чисти котела катраните от дървата.
Kолега, не те разбирам, къде имаш съмнения че ще се появи конденз? В комина или в котела? В котела няма как да се появи, защото температурата на водата около 65 градуса. В комина също не очаквам да се появи конденз, първо защото е изолиран с 5см каменна вата и е облечен с плътни единични тухли. Също така регулатора е монтиран в котелното където температурата на въздуха влизащ в комина през него е около 24 градуса.
Е, ако все пак се появи, ще взема необходимите мерки.
Вече 24 часа съм с регулатора и засекох разхода, изглежда върши работа, защото ми падна с около 6-7кг за 24 часа.
Утре /точно за застудяването/ ми пристига добавката за водата. Ще е налея и ще споделя дали има ефект
DimitarD написа:
Благодаря!
Kолега, не те разбирам, къде имаш съмнения че ще се появи конденз? В комина или в котела? В котела няма как да се появи, защото температурата на водата около 65 градуса. В комина също не очаквам да се появи конденз, първо защото е изолиран с 5см каменна вата и е облечен с плътни единични тухли. Също така регулатора е монтиран в котелното където температурата на въздуха влизащ в комина през него е около 24 градуса.
Е, ако все пак се появи, ще взема необходимите мерки.
Вече 24 часа съм с регулатора и засекох разхода, изглежда върши работа, защото ми падна с около 6-7кг за 24 часа.
Утре /точно за застудяването/ ми пристига добавката за водата. Ще е налея и ще споделя дали има ефект
При мен се появи в комина и котела още при първото палене на котела зареден с дърва и вода на 12градуса. Понеже тръбите минават през бъдеща спалня,а аромата е ужасен,за това са ми опасенията. Приготвил съм вата ,ще се прави и кутия от гипскартон,но първо искам да се убедя, че съм решил проблема с конденза.Вече две седмици работи горелката,конденз липсва,но искам да съм сигурен, че няма да се появи.
Благодаря още веднъж!
danko84 - напреднал
Здравейте с котел и горелка Грейко RB20 съм и до сега горих слънчогледови пелети но свършиха и сега съм с дървени, но не мога да настроя горенето - падат неизгорели. Пробвах да намаля количеството пелети, но така след съспенд не достигат за да се запали. Някой ще подскаже ли какви трябва да са настройките спрямо слънчогледовите - с повече въздух ли, цикъла ли на подаване трябва да се промени?
ето настройките с които бях на слънчогледови:
Р3 load 6.5 sec cycle 45 sec. fan 46%
Р2 load 4.2 sec cycle 45 sec. fan 43%
Р1 load 2.4 sec cycle 45 sec. fan 40%
ediv - специалист
danko84 написа:
Здравейте с котел и горелка Грейко RB20 съм и до сега горих слънчогледови пелети но свършиха и сега съм с дървени, но не мога да настроя горенето - падат неизгорели. Пробвах да намаля количеството пелети, но така след съспенд не достигат за да се запали. Някой ще подскаже ли какви трябва да са настройките спрямо слънчогледовите - с повече въздух ли, цикъла ли на подаване трябва да се промени?
Колко ти е първоначалното зареждане, % въздух при изчакване,да се ориентират хората, при мен Р1 е 1,6 на 45 и 39% и нямам проблем,
но то си зависи от наклона на шнека Зареждането е за 63сек а литър се пълни за 90.
bai_bradyra - специалист
Мисля,че имам подобен проблем като danko84. При сигнал от стайния термостат горелката е в съспенд. При последващ сигнал за запалване вентилатора продухва , осветеността се вдига и от Ignition преминава веднага в Unfolding,но там намалява скоростта на вентилатора и осветеността пада . Пуска няколко порции пелети, но изтича времето Unfolging, гаси с Flame loss, пуска вентилатора да продухва и в този момент пелетите палят, но вече е задействана процедурата по гасене, макар ,че осветеността вечее от порядъка на 80-100 и нагоре. Мисля ,че и Данковият птоблем е този, а не за первоначално палене. Като начало увеличих времето наUnfolding с 20 сек. и при резултат ще споделя. Впоследствие ще вдигна и скоростта на вентилатора при Unfolding.
Последна промяна от bai_bradyra на пет яну 15, 2016 6:07 pm, променено общо 2 пъти.
димитар кисиов - специалист
danko84 написа:
Предполагам че дъдвесните неса борови първо им настрои горенето после работата на помпата и температурата на горелката разликата между степените и чак тогава времето и въздуха в изчакване хбавото че е във вашата къща дано имате и време за настроика .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: