• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Чефо, може ли по темата? Дизел нали имаш? Бензин, ГНП, стартер - конкретни въпроси. Пък за частите и труда, които са вложили - в друга тема.
Той Чефо дизел има, ама проблеми с него няма..... щото отдавна е разбрал как се поддържа дизелова кола. :-D
profesionalist_wood - майстор
Айде някой да каже как да позная дали двигателя е отварян? Имам си нещо наум :?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Май не можеш да си го набиеш в главата - да се подмени развалено нещо е едно, да се подмени здраво защото някой е некадърен и не може да намери проблема - друго.
Ми така де, той и ангренажа ти е здрав, кво ще го сменяш...... :-D Ако пък имаш малко късмет да се скъса....та да се свърши с проблемите ти... :-D
profesionalist_wood написа:
Айдее, още един такъв.....вие се намерихте тука..... :lol:
SEV - специалист
Разлика в оригиналните и после сложени гарнитури.
profesionalist_wood - майстор
stoianov_n написа:
toolegittoquit написа:
Май не можеш да си го набиеш в главата - да се подмени развалено нещо е едно, да се подмени здраво защото някой е некадърен и не може да намери проблема - друго.
Ми така де, той и ангренажа ти е здрав, кво ще го сменяш...... :-D Ако пък имаш малко късмет да се скъса....та да се свърши с проблемите ти... :-D
profesionalist_wood написа:
Айдее, още един такъв.....вие се намерихте тука..... :lol:
Що? Нещо лошо ли казах?
egomen66 - майстор
:?
Последна промяна от egomen66 на пет яну 22, 2016 3:31 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
Намерих проблема. Утре подменям всички маркучи и търся нов филтър.
Kirilpm - специалист
За колегата,който се интересува от това дали му е отварян двигателя,да гледа броя отвори на гарнитурата,ако е шлайфана главата е редно да се сложи ремонтен размер гарнитура,ако заводската е била с един отвор,ремонтната е с два или три.Също така следи от силикон,следи от заобляне по главите на болтовете и най-вече следи от побългаряване :lol:

А за клипчето понеже при силно износени дизели заплахата е съвсем реална без значение турбодизел или не такъв проблем се решава с спиране на колата на място спирачки до долу и включване на четвърта,звучи доста очевидно,но много хора не го знаят,а спре ли по този начин двигателя,спрял е завинаги :lol:
toolegittoquit - майстор
От някъде дърпа въздух. Маркучът за връщане на нафтата от дюзите към резервоара отива на никъде. Няма начин да го извадя с въртене на стартер. Разбрах го, когато днес сутринта запалих нормално и карах колата, а в момента не можах. Погледнах, че нивото на нафтата във филтъра е спаднало драстично от това, което гледах преди няколко дни. При херметична система не виждам как ще стане, освен ако не е съвсем херметична. С помпа за подкачване няма как да се обезвъздуши, защото няма къде да отиде, като всичко е затапено.
Интересува ме маркучът за обратната нафта къде трябва да бъде вързан?
Явно достатъчно съм проз да не ми направи впечатление, че когато въртя колата първо се мъчи да пали и прекъсва, а после пали. А в момента на стартер си въртя напразно, доста му е леко, защото няма постъпващо гориво за компресиране.
Няма друг начин колата сутринта да пали, а вечерта - не. Ще подменя маркучите между дюзите и главният маркуч, който влиза в ГНП. Силно се надявам да няма проблем със самото ГНП, та да дърпа въздух от него. Истината е, че от никъде не капе, така че - едва ли.
Andri01 - майстор
По принцип - обратно в резервоара отива. За пробите го вкарай в някакво шише.Нали са вързани последователно всички дюзи .Те имат по две тръбички за излишното гориво.На първа дюза/ или 4-та/ едната е затапена,другата отива в 2-ра/ или съотв.3-та/ и т.н. И накрая тръгва към резервоара.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: