Най-после включих буфера, 2500 литра, към котела но имам малко чудене как да го ползвам. Той котела е малко извънгабаритен пък и буфера и от там идва проблема. Въпраса е следния как да изкарам топла вода най-бързо от него щото е голям обем и отгоре е 65 градуса о на изхода отдолу излиза към 40 градуса. Вързан е към котела с отделна помпа която смуче от дъното на буфера и бута на дъното на котела, помпата е на термореле и се пуска ако водата в котела стане над 75 градуса.
Мисля да сложа още една помпа с клапан, а също и клапан на сегашната, та новата помпа ще смуче от дъното на котела и ще бута на дъното на буфера и ще изкарва бързо топлата вода. Двете помпи за радиаторите са вързани на връщащата вода и бутат на дъното на котела.
Правилно ли е мисленето ми, дайте некъв акъл щот ми блокира мозъка вече с тва парно.
Мисля да сложа още една помпа с клапан, а също и клапан на сегашната, та новата помпа ще смуче от дъното на котела и ще бута на дъното на буфера и ще изкарва бързо топлата вода. Двете помпи за радиаторите са вързани на връщащата вода и бутат на дъното на котела.
Правилно ли е мисленето ми, дайте некъв акъл щот ми блокира мозъка вече с тва парно.