Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nakovk - помощник
naskov написа:
Asenovgrad написа:

Вече втори път ни изгаря запалката, като сервизния техник твърди, че изгаря заради малкия диаметър на тръбите, които ни сложиха. КАКВА СПОРЕД ВАС Е ВЕРОЯНОСТТА ТОВА ДА Е ПРИЧИНАТА ДА НИ ИЗГАРЯ ЗАПАЛКАТА. Защото вече съм готов да сменям тръбите, но не съм сигурен дали ще се оправят нещата.
И още нещо. Камината пали и гасне постоянно. По мой наблюдения за 1 час работа прави 2 паления. И имали възможност да се нагласи да поддържа млък пламък без да гасне.
Днес от малкия диаметър на тръбите, утре от международното положение. От къде ги намирате тези "техници" :? Има си начини, как камината да не пали по два пъти на час, ама си трябват настройки по контролера.
Нищо особено не се настройва, просто датчика за стайна температура, който е някъде отзад ( при мен е черно кабелче с датчик в края ) се извежда на място в помещението където не се влияе от източници на загряване или охлаждане. Ако е къс кабела може да се наддаде.
Задава се стайна температура( при мен 23C )
Температура на водата 65-70С
Режима на готовност STENDBY- ON.

Когато стайната температура достигне зададената стойност камината минава в режим MODULATION.

Предлагам да се изчете тамата от начало и ще си отговори на много въпроси. :)
Orion - специалист
grants написа:
naskov написа:
Пробвай с други пелети и виж дали има разлика.
Ми горенето е ок , няма проблеми с него просто след ден някъде започва горелката да се препълва. Започват да се образуват вътре едни твърди буци , които като ги разроня все едно са от пясък.
За да пробвам нови пелети трябва да изчистя отново основно камината , да купя поне 15-20 чувалчета та да направя разликата. Лошото е че взех 140 чувалчета наесен , а досега съм изгорил около 4-50 , не ми се дават излишни пари за проби :?
ПРосто ми е чудно дали може от настройките да се задръства толкова бързо , както споменах камината работи нонстоп цяла седмица , Т на водата е 47-48 градуса , а в стаите е 24-25 , Т на изгорелите газове варира от 76 до 100 според степента на която гори.
Здравей grants,

Според мен по скоро е от настройки. В началото и при мен и при приятел беше така с буците. След игра с настройките сега е само прах и празен пепелник. Предполагам си намалил повечко вентилатора за да успееш да намалиш разхода...

Поздрави!
adesio - специалист
Orion написа:
grants написа:
naskov написа:
Пробвай с други пелети и виж дали има разлика.
Ми горенето е ок , няма проблеми с него просто след ден някъде започва горелката да се препълва. Започват да се образуват вътре едни твърди буци , които като ги разроня все едно са от пясък.
За да пробвам нови пелети трябва да изчистя отново основно камината , да купя поне 15-20 чувалчета та да направя разликата. Лошото е че взех 140 чувалчета наесен , а досега съм изгорил около 4-50 , не ми се дават излишни пари за проби :?
ПРосто ми е чудно дали може от настройките да се задръства толкова бързо , както споменах камината работи нонстоп цяла седмица , Т на водата е 47-48 градуса , а в стаите е 24-25 , Т на изгорелите газове варира от 76 до 100 според степента на която гори.
Здравей grants,

Според мен по скоро е от настройки. В началото и при мен и при приятел беше така с буците. След игра с настройките сега е само прах и празен пепелник. Предполагам си намалил повечко вентилатора за да успееш да намалиш разхода...

Поздрави!
да но буците е от пелети защтото като го изчистиш ,виж че е пясак а не друго , а за вентилатора каквото и да намаляваш, нищо не се променя, опитаи и ще видиш ,ако по вода раководиш незная ,аз само по ваздух това са ми наблиуденията...
adesio - специалист
adesio написа:
Orion написа:
grants написа:
Здравей grants,

Поздрави!
да но буците е от пелети защтото като го изчистиш ,виж че е пясак а не друго , а за вентилатора каквото и да намаляваш, нищо не се променя, опитаи и ще видиш ,ако по вода раководиш незная ,аз само по ваздух това са ми наблиуденията...
а и бях споделил че сам преместил датчика на водата на друго място
Orion - специалист
По вода или по стайна температура - няма значение... Настройките за правилното горене са си важни. Колкото до вентилатора - има значение и няма как нищо да не променя. Тук разбира се има доста по знаещи хора от мен, следя темата с интерес. Предполагам ще пишат.

Поздрави!
grants - специалист
Здравей Орион , ще кажеш ли какво сте променили че се е оправило задръстването. Мен ми идва на ум само ако пуска много пелети и да се препълва горелката , но при мен е различно. В горелката започва да се втвърдява пепел , започват да стават буци , вентилатора съответно не може да ги издуха и след ден два цялата горелка е задръстена , като долния слой е твърд като камък и се рони като пясък , а отгоре започват да се трупат неизгорели пелети от липсата на обдухванр отдолу.
Вентилатора ми играе в диапазона 1100 1200 оборота след като мине в установен режим.
Чистили ли сте основно камината и какво беше състоянието , можеш да видиш моята в другата тема като я чистих за 1ви път , тези дни ще я чистя пак основно.

Нека у други колеги споделят опит ако може :)
Поздрави!
kafaka - специалист
grants написа:
Здравей Орион , ще кажеш ли какво сте променили че се е оправило задръстването. Мен ми идва на ум само ако пуска много пелети и да се препълва горелката , но при мен е различно. В горелката започва да се втвърдява пепел , започват да стават буци , вентилатора съответно не може да ги издуха и след ден два цялата горелка е задръстена , като долния слой е твърд като камък и се рони като пясък , а отгоре започват да се трупат неизгорели пелети от липсата на обдухванр отдолу.
Вентилатора ми играе в диапазона 1100 1200 оборота след като мине в установен режим.
Чистили ли сте основно камината и какво беше състоянието , можеш да видиш моята в другата тема като я чистих за 1ви път , тези дни ще я чистя пак основно.

Нека у други колеги споделят опит ако може :)
Поздрави!
Колега!Вдигни оборотите на вентилатора на 1ва поне на 1500-1600 и със стъпка през 20 за всяка следваща степен. Гаранция, че ще се оправи проблема с шлаката. Оборотите на вентилатора са много ниски. Успех!
Asenovgrad - помощник
naskov написа:
Asenovgrad написа:

Вече втори път ни изгаря запалката, като сервизния техник твърди, че изгаря заради малкия диаметър на тръбите, които ни сложиха. КАКВА СПОРЕД ВАС Е ВЕРОЯНОСТТА ТОВА ДА Е ПРИЧИНАТА ДА НИ ИЗГАРЯ ЗАПАЛКАТА. Защото вече съм готов да сменям тръбите, но не съм сигурен дали ще се оправят нещата.
И още нещо. Камината пали и гасне постоянно. По мой наблюдения за 1 час работа прави 2 паления. И имали възможност да се нагласи да поддържа млък пламък без да гасне.
Днес от малкия диаметър на тръбите, утре от международното положение. От къде ги намирате тези "техници" :? Има си начини, как камината да не пали по два пъти на час, ама си трябват настройки по контролера.[/quote]
Техника е този който е записан в сервизната книжка за град Пловдив.
Кажи как да направим така, че да не пали по два пъти или ни препоръчай някой, който може да ги направи. Този идва 3 пъти вече и казва, че е нормално да гори така. Дори искаше да ни анулира гаранцията. Нищо не обяснява виновни са търбите и това е.
Последна промяна от Asenovgrad на нед яну 24, 2016 1:18 pm, променено общо 1 път.
Asenovgrad - помощник
nakovk написа:
naskov написа:
Asenovgrad написа:

Днес от малкия диаметър на тръбите, утре от международното положение. От къде ги намирате тези "техници" :? Има си начини, как камината да не пали по два пъти на час, ама си трябват настройки по контролера.
Нищо особено не се настройва, просто датчика за стайна температура, който е някъде отзад ( при мен е черно кабелче с датчик в края ) се извежда на място в помещението където не се влияе от източници на загряване или охлаждане. Ако е къс кабела може да се наддаде.
Задава се стайна температура( при мен 23C )
Температура на водата 65-70С
Режима на готовност STENDBY- ON.

Когато стайната температура достигне зададената стойност камината минава в режим MODULATION.

Предлагам да се изчете тамата от начало и ще си отговори на много въпроси. :)
Ами нашата камина била от новия модел, който няма такъв датчик. Изчетох цялата тема, но си признавам, че не разбирам. Затова реших да пиша и да получа отговор кое и как мога променя. Ако можеш ми кажи как да направя Режима на готовност STENDBY- ON. Единственото, което съм променял е степента на подаване на пелети, температурата на водата, степента на горене.
nakovk - помощник
[/quote]
Ами нашата камина била от новия модел, който няма такъв датчик. Изчетох цялата тема, но си признавам, че не разбирам. Затова реших да пиша и да получа отговор кое и как мога променя. Ако можеш ми кажи как да направя Режима на готовност STENDBY- ON. Единственото, което съм променял е степента на подаване на пелети, температурата на водата, степента на горене.[/quote]

Я по-добре задай въпроса си в тази тема: http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?f=10&t=52540

Явно има разлики, да не те подведа.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: