Най - вълнуващия въпрос зимно време.
masterpit - специалист
Проблемът не е в смятането на секундите, а за времето на сработване на шнека. Все пак работи с пелети, не с флуиди. При настройка между 8 и 12 през повечето време пуска равни порции.
DimitarD - специалист
Абсолютно съм съгласен, при положение че пелетите са с различна големина и примесени с на прах е невъзможно да се цепи секундата.
albert_21bg - специалист
Здравейте, имам един въпрос относно чисто нова горелка 20, главата на горелката е наклонена на една страна с 1см спрямо другата. Така ли трябва да бъде?
alex_serviz - специалист
Ако имаш в предвид, това, че кутията на горелката ( с контролера, вентилатора и т.н. ) е увиснала на долу ( по този начин предната част на горивната камера е по-високо от задната ) - такова е положението, което придобиват повечето горелки след известно време. Просто кутията е много изнесена назад ( с дълго рамо, спрямо захващането ) и натежава.
Може лявата и дясната и страна да не са съвсем хоризонтални една, спрямо друга.
И едното и другото се оправят чрез разхлабване болта на фланеца, коригиране положението на горелката и последващо стягане на фланеца.
albert_21bg - специалист
Тя горелката не е монтирана още, но ми направи впечатление че самата глава (горивната камера) все едно е завъртяна на едната страна, то сложих нивелира ми излиза към 1см, при монтажа на котела ако хоризонтирам горелката то контролера ще стои на една страна.Това дали ще повлияе при работата на горелката. Не знам ако трябва още преди да сме я подкарали да я заменят с друга.
Дали ще повлияе на работата на горелката,ни с термометъра,ни с калкулатора ще го хванеш, но не е добре.Нова горелка.....!!!
Викай сервиза!Не щото и сам няма да го оправиш,но някой в Грейко се е отпуснал.
DimitarD - специалист
albert_21bg написа:
Тя горелката не е монтирана още, но ми направи впечатление че самата глава (горивната камера) все едно е завъртяна на едната страна, то сложих нивелира ми излиза към 1см, при монтажа на котела ако хоризонтирам горелката то контролера ще стои на една страна.Това дали ще повлияе при работата на горелката. Не знам ако трябва още преди да сме я подкарали да я заменят с друга.
albert_21bg, не става ясно така както обясняваш, 1см от къде излиза? снимай главата и е качи тук, така майсторите от форума ще ти дадат компетентен отговор на терзанията ти.
DimitarD написа:
albert_21bg написа:
albert_21bg, не става ясно така както обясняваш, 1см от къде излиза? снимай главата и е качи тук, така майсторите от форума ще ти дадат компетентен отговор на терзанията ти.
Напротив,ясно е,радиално изместване.
kalin72 - майстор
Може лявата и дясната и страна да не са съвсем хоризонтални една, спрямо друга.
И едното и другото се оправят чрез разхлабване болта на фланеца, коригиране положението на горелката и последващо стягане на фланеца.
Алекс по-горе го казва това, що не провериш дали при теб може да регулира така, че да се изправи хоризонтално?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: