• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
shotik - майстор
Въпроса ми е : в къща водопровода е правен 1975 г и за тези години на ползване ,тръбите са се запълнили с отлагания и вече на втория етаж не стига вода от ниско налягане..Това го решавам като ще сменя цялата мрежа,но как да изискам от Соф.вода да смени тръбата от главния водопровод до водомера ,защото е последна къща на този водопровод,а и евентуално прехвърляне на захранването от водопровод на другата улица/къщата е на кръстовище/където налягането е по -силно.По някой път дори само на двора да се пусне вода от чешмата и на първия етаж спира.Нито налягане ,нито дебит има.
SHL - специалист
shotik написа:
Въпроса ми е : в къща водопровода е правен 1975 г и за тези години на ползване ,тръбите са се запълнили с отлагания и вече на втория етаж не стига вода от ниско налягане..Това го решавам като ще сменя цялата мрежа,но как да изискам от Соф.вода да смени тръбата от главния водопровод до водомера ,защото е последна къща на този водопровод,а и евентуално прехвърляне на захранването от водопровод на другата улица/къщата е на кръстовище/където налягането е по -силно.По някой път дори само на двора да се пусне вода от чешмата и на първия етаж спира.Нито налягане ,нито дебит има.
Гледам отдавна седи това мнение без отговор...
Отиваш при Софииска вода или тези които отговарят за твоя район и си подаваш заявката. Плащаш си и нямаш проблеми. Аз така направих на село, след като си смених ВиК инсталацията.
shotik - майстор
Започнах да действам по въпроса,трябва да извадя скица на имота,да дам молба и тъй като искам да е от друг водопровод ,минаващ пред къщата и не е краен за нас,се плаща ХИЛЯДА ЛЕВА.В къща до нас визуално се вижда че водата е по силна,а в къща от другата страна на този провод на който сме сега е слаба.По натам ще пиша пак.
montoya - майстор
Най - добрия вариант според мен е, ако можеш да си позволиш таксите и ремонта, да си запазиш и стария водомер т.е да дърпаш водичка от две места. В повечето случаи при спирането на водата по единия от двата водопровода ще има.
shotik - майстор
Според законови нормативи ,които откривам или ми казват в офисите на Соф.вода това не е възможно от две места да се тегли.Както при блоковете където има един общ водомер и другите са контролни,така е и за къщи с повече от един собственик и като сменя мястото на водоподаване и без това ще се слага нов водомер за всеки друг ще се слага контролен.Другото е че искат прилагане на скица на имота с дата не по късно от 6 месеца от издаването и от архитектурния отдел на общината,но се чака около две седмици за нея.Следващата седмица ще търся техника който е на района да го заведа и каже къде да правя шахтата,за да не се разтакава работата още нататък.
shotik - майстор
Исках ми скица от общината на имота/2 седм.чакане за нея/,копия от нотариални актове и молба за скица от Соф. вода ,за която чаках от 23 юли до днес и платих 99.90 лв за нея!!!
Сега трябва да търся проектантска организация ,оторизирана от Соф.вода,която да направи ПРОЕКТ ЗА ОБЕКТА и да го представя за да го одобрят и да дойдат да направят новото и да премахнат старото отклонение за моя сметка.
Не съм копал ,защото незнам къде ще го проктират отклонението.
Продължавам напред,ще пиша пак.
asinka - специалист
Винаги е ходене по мъките, захванеш ли се с тежката бюрокрация на България....
Даже когато имаме пари да даваме, вместо да ни улеснят поне физически...пак трябва на опашки да се редим.
И твоят случай е подобен.
XpacTa - специалист
Добре де, ама не може ли да се оплачеш от слабо налягане - нали все пак са длъжни доставяната от тях вода да се вписва в някакви параметри. Ако налягането не отговаря на изискванията трябва те да си разрешат проблема, пък ти можеш да им подскажеш разрешението - да вземат от съседния водопровод.
shotik - майстор
След сигнала за слаба вода са ходили и мерили с манометри/аз не бях предупреден да ида/и са казали на баджанака ,че трябва да се сменя целия водопровод по улицата и тъй като сме последни затлачванията по него са големи,даже крана за пожарните тече слабо.Ако сме ходели на съд не се знае дали ще спечелим срещу Соф.вода.
Сега в събота ще карам проектант да вземе мерки и да прави проект на обекта и чак тогава ще дойдат да копаят и прекъсват старото отклонение.
rendo - специалист
Правя ти евала за търпението и постъпката - че си решил всичко да е по законовия ред и и да бъде направвено както трябва !! :wink:
С подобен случай попадна един приятел който пък го караха да заплати изкопаването на половин километър и полагането на нова тръба със още 1000000 рарешителни актове, планове,скици и тн и тн...........

При което решението дойде лесно на къщата през улицата водата беше много по силна.
Събраха се 4 - човека и заедно с пиенето на кафе за 5 часа вече се бяха закачили за тръбата на която е вързан и комшията. За ВиК проблеми нямаше тъй като така и така си имаш водомер ти си плащаш по него така че ......
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на водопровод." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: