grants написа:Здравей Орион , ще кажеш ли какво сте променили че се е оправило задръстването. Мен ми идва на ум само ако пуска много пелети и да се препълва горелката , но при мен е различно. В горелката започва да се втвърдява пепел , започват да стават буци , вентилатора съответно не може да ги издуха и след ден два цялата горелка е задръстена , като долния слой е твърд като камък и се рони като пясък , а отгоре започват да се трупат неизгорели пелети от липсата на обдухванр отдолу.Здравей grants,
Вентилатора ми играе в диапазона 1100 1200 оборота след като мине в установен режим.
Чистили ли сте основно камината и какво беше състоянието , можеш да видиш моята в другата тема като я чистих за 1ви път , тези дни ще я чистя пак основно.
Нека у други колеги споделят опит ако може![]()
Поздрави!
Чета хорума постоянно, и тук и в другата тема... знам снимките на твоята камина при чистенето, знам и че си добре с настройките. Не съм чистил основно камината, надявам се това да е след сезона. Това което съм променял при настройките не ти е неясно, дори съм си взимал забележки от твои мнения.
Според мен трябва да вдигнеш вентилатора на минимум 1200 при най ниската степен. В модулация поне 1300. И на високи степени поне 1350/1400. Разбира се пелетите също имат значение. Да не са увлажнили? Ти с какви си?
Буците според мен са от недоизгорели пелети. Така ставаше при мен когато камината работеше старт/стоп и беше завишено подаването на пелети.
По добре е мисля, когато не влиза въоще в модулация, почистването е през 20 минути, на поне 1800 вентилатор.
Пак казвам... мисля че тук има много по знаещи хора, надявам се да се включат и те. Аз, както знаеш съм с 25 цата, а и настройките са индивидуални за всяка система. Иначе моите ги има в другата тема за нашите камини, но както казах и там - не са показателни.
Поздрави!