6osi6 написа:имаш известно право.. Грешно ти отговорих на онзи твой въпрос "60 м3 въздух." . Имайки в предвид показанията на дебитомера "49 " (Виж снимката с дебитомера )набързо го пресметнах с умножение вместо да го разделя.. Вярното е че 49 кг въздух са 40 м3 въздух , Надолу обаче смятам само с килограми и смятам че нещата са верни..bobi65 написа:bobi. Това което си написал си заслужава да се копира от началото до края.6osi6 написа: bobi, калибрирай си измервателните уреди един спрямо друг да не ти се смеят хората! Само с "кеф цена" не става. Имаш ламбда сонда, продаваш сонди, а не знаеш как да си настроиш данните от МАП сензораПриятелю смятам го на обратно за да видя какво се получава иии да ти кажа излизат сметките..който показва ламбда към 3.
1 м3 при температура 20 градуса по таблици тежи 1.205 кг.
60 : 1205 =49.79 кг въздух.. ( аз имах 22 градуса на въздуга ..)
49.79 : 1.5 ( 1.6) ламбда = 33.2 килограма въздух като стехиометрично количество въздух...
него 33.2 деля на горивото 5.3 кг и се получава 6.26 кг въздух за килограм гориво
По документи и таблици за изгарянето на килограм сухо дърво са нужни 6.4 кг въздух..
Така че благодаря че ме накара посмятам малко но имайки в предвид леката разлика от температура на въздуха и клатенето на Ламбдата по време на горивният процес ( 1,5--1,6) сметката ми излиза..
Друг е въпроса че се опитавш да влезеш в спор неподготвен..
Грешка след грешка в пресмятанията и накрая лепиш етикети етикети влезеш в "да влезеш в спор неподготвен"
коригирах си и мнението с изчисленията..