• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Това трябва да са главните причини. Първо, горивото няма как да е с хомогенно съдържание и калоричност. Някъде ще има загнила дървесина, по-плътна дървесина, ще има кори от дърво и т.н. Пелите се правят от не едно дърво и вид дървен материал. Цялата насъбрана маса дървесина се пелетира. Обявената калоричност няма как да е постоянна в тонове пелети, а дори и в няколко десетки килограма. Да е течно гориво, то ще се смеси и ще се получи хомогенно. Добро или лошо все ще е с някаква калоричност и качество, което ще е еднакво за цялото количество. Тук няма как да се получи.
Другото - шнекът не може да качва всеки път точно до грам количество пелети, знаеш.
След като съставът на горивото всяка минута е различен като качество и количество, тогава тези изменения няма защо да ни учудват.

За управленията, които показват и други данни освен колич. кислород, например моментна мощност и моментен разход, също не може да се разчита на 100% истина. Показанията са близо до действителните, но за дълъг период на горене с нехомогенна пелетирана дървесина, която сме си закупили и омешали (а тя е омешана още във фабриката тази дървесина респ. пелети) ще се явят неизбежни разлики и това трябва да се приеме. Да е газ ще се дозира, да е нафта - също...
Здравейте , Всяка година изхвърлям 10 тона клони от овощна градина . Искам да ги използвам на чипс за отопление . Сондирам мнение за котела Фермер био или подобни на него , да могат да се контролират през интернет и миним 4 KW максимум 16 КW
6osi6 - майстор
andy_forresite написа:
Това е добро, обаче и цената ще е двойна :yawinkle: когато и да се появи в България
Цената е 5000 лева. Цената на котела, без горелката, бункера и управлението е 2234 лева.
Radoslaw - специалист
6osi6 написа:
andy_forresite написа:
Това е добро, обаче и цената ще е двойна :yawinkle: когато и да се появи в България
Цената е 5000 лева. Цената на котела, без горелката, бункера и управлението е 2234 лева.
Това цена с ддс и за каква мощност на котела е?
шоп - майстор
И тази цена франко Полша ли е или в Бг с ДДС?
Коя е фирмата вносител и гаранционно и след гаранционно обслужване има ли?

:? :? :?
Питам, защото аз лично не бих транспортирал над 1/2 тона котел от Полша и да е без гаранция :|

Една шупла в заваръчните шевове и ... :finga:
agro - специалист
Сега ще докарам ето това 50 квт:http://www.kotly-ekowitt.pl/kotly-ares-lux Предимството на този тип котли, което ми харесва е, че може през вратата да се зарежда ръчно с дърва и въглища върху водната скара и ако отоплителната инсталация позволява, ще върви и без електричество. Заедно с горелката, бункера, осем различни датчика и контролера излиза 4000 без ддс и доставка, тежи 630 кг. Отзивите по полските форуми са отлични. Горелката му /чугунена/ си я купих миналата година за Виадруса и съм доволен.
agro - специалист
шоп написа:
sande34 написа:
разбира се че е изолирана и рециклирането не пречи изобщо на горенето
Тогава съм убеден в добрите резултати на системата. Мога ли да те попитам с какво изолира от вътрешната стена горивната тръба?

От пролетта започвам направата на котел тип ракетна печка и още не съм уточнил тръбата. Вариантите засега са три
1 Зидана от огнеупорни тухли
2 Отлята от огнеупорна шамотна смес
3 неръждаема тръба отвътре изолирана С какво обаче?
Почна ли го, колега? Гледах такъв из руските сайтове, много подробно беше обяснил човека как го е направил, имаше и чертежи. И аз отдавна обмислям нещо подобно, да служи като генератор на топъл въздух на вилата, че да си спестя главоболието от класическа радиаторна система.
sensi - специалист
PETROV68 написа:
Здравейте , Всяка година изхвърлям 10 тона клони от овощна градина . Искам да ги използвам на чипс за отопление . Сондирам мнение за котела Фермер био или подобни на него , да могат да се контролират през интернет и миним 4 KW максимум 16 КW
Ето то едно интересно решение.
https://www.youtube.com/watch?v=TxaBQ9xUVB4
agro - специалист
Ето ракетния котел на един руски "направи сам", ако колегата "шоп" не го е намерил досега
https://www.forumhouse.ru/threads/338389/
шоп - майстор
Благодаря колега, темата ми е позната и я чета от самото начало. Голям проблем е намирането на огнеупорни тръби с подходящ размер в Бг. Започнал съм малка част с огнеупорни тухли...
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: