xaumahata написа:Здравейте, след голямо питане, чудене и писане във форуми най-накрая решихме да се отопляваме на природен газ (да се газифицираме). Проблемът ми е, че вече платихме за проект за отопление на твърдо гориво с направени изчисления за температура в стаите 20-22 градуса, при температура на водата вход /изход 75/65 градуса. Апартаментът е среден дървена дограма, без изолация, тухла, строен преди 30 години (очакваме да се включим в проекта за санирането, но не е сигурно кога ще се случи това; в момента правя вътрешна изолация на външни стени и таван). Ето и сметките за радиаторте при горните параметри и при височина 260 см:При положение, че правиш вътрешна изолация 15те киловата, които излизат като мощност са прекалено много за 80те квадрата апартамент. Както спомена колегата Lazar Ganev, за този апартамент трябват не повече от 8кВт при-15*С външна температура. Това преоразмеряване води до излишно големи и скъпи радиатори. Не знам как е смятал проектанта, но май се е запасил с по 200Вт на квадрат или ти не си му казал, че ще слагаш изолация, особено на тавана
Северна стая - 2,5 кВ - 11 кв.м. ( една външна стена на север и една към стълбището на блока)
Коридор - 2,13 кВ - 10 кв.м.
Спалня запад - 2,86 кВ - 12,3 кв.м. (една външна стена на запад и една към стълбище, което не се отоплява)
Спалня юг - 2,86 кВ - 11 кв.м. (една външна стена на юг)
Дневна - 4,10 кВ - 18 кв.м. (една външна стена на юг)
кухня - 1,75 кВ - 8,10 кв.м. (една външна стена на юг))
Лира - 1 кВ
Лира - 0,6 кВ
Насочил съм се към кондензен котел Immergas Victrix TT 24 и въпросът ми е, по колко глидера в стая трябва да разположа, за да постигна зададените мощности и същевременно котелът да работи основно в кондензен режим.? На каква температура препоръчвате да държа котела? От Стара Загора съм.

И мощностите на ал. радиатори, които си посочил в линка са нереално високи при 55/45. Предполагам е печатна грешка