• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
fbr - майстор
Мислите ли че тези които кандидатстват да/и ни управляват, не знаят кое как трябва да е. Но влезеш ли там, влизаш в месомелачката, и важи закона за омертата, или си вземаш суспай и правиш това което трябва, или ставаш курбан, като досегашния просветен м-р. И всички ние, така както гледаме да минем метър с винетките, така и оня, който се е наредил на софрата, гледа колкото се може по-дълго да минава метър, а после, я камилата, я камиларя. Накрая в държавата ще останат само управляващи и пенсионери, които ще живеят от парите на своите деца, докато умрат, и последния да загаси лампите. А управниците не ги мислете, те са си подсигурили.
toolegittoquit - майстор
Имам един въпрос. Защо винетките за камиони са така - 134лв месечна, 1340лв - годишна. 10 месечни = 1 годишна? При леките автомобили месечна 30лв, годишна - 97лв. 3 месечни = 1 годишна. При условие, че камионите са тия, които чупят пътищата, те правят резачка на леките автомобили, които много хора ги карат като единствена форма на транспорт, която им е на разположение.
Пък за винетките и колите - не виждам какъв е проблема винетката да има преносимост. Нали във всеки един момент не можеш да караш повече от 1 кола с 1 винетка, какъв е проблема? Според мен такъв не може да има. Не можеш да пуснеш с 1 винетка едновременно 2 коли, които да рушат пътищата.
nikolovvd написа:
Може би затова ни прибира една камара данъци, за да осигурява обучението на децата, противопожарната и аварийна безопасност и още много УЖ безплатни неща. А ти както и всички останали знаем, че безплатен обяд няма!
2.5 милиарда акцизи от гориво и винетки. 500 милиона за пътища. Останалото къде отива? Преди да ми говориш за безплатните неща, да те питам - защо постоянно депутати сменят автопарковете, а пък кметове на общини си купуват на парите на данъкоплатците уж "служебни" спортни коли с мултифункционален спортен волан, кожен салон и най си степен автоматична скоростна кутия? До кога така?! Това, че ние даваме, не означава че отиват на правилното място. Мен това ме е яд. Не ме е яд, че има 30лв по-висока винетка. Яд ме е, че знам, че Бойко ще хапне кебапчета за моя сметка, а аз ще видя нула полза, един среден пръст.
nikolovvd написа:
Коментираме смешни неща!
Ако мога да си позволя 2 коли или кола и бус, то би трябвало да мога да си позволя и съответната винетка.
За тези две превозни средства се плащат минимум около 500 лв. данъци, такси, застраховки, ГТП, гориво, гуми, масла, филтри и някой друг текущ ремонт.
2 возила на преклонна възраст като Авди 80, Голф2/3, Фиеста, Корса или някоя Астра/Кадет заедно правят данък не по-голям от 50-100лв, не знам за какви 500лв данък говориш. Пак си мериш според някакъв си изкривен твой аршин.
И не може Швейцария - 72лв винетка, България - 97лв, Румъния - под 60лв, а като погледнем кой е по-богат и кой е по-добре, излиза че от 3-те изброени ние сме най-бедните и най-много смукани и гърбени.
DundyTheCroc - майстор
Зачестиха кражбите на новите винетки, чак ме е яд, че я лепнах като хората, а не е на фолио да си я свалям да не ми изрежат джама :-D
dido uzunov - специалист
nikolovvd написа:
Коментираме смешни неща!
Ако мога да си позволя 2 коли или кола и бус, то би трябвало да мога да си позволя и съответната винетка.
За тези две превозни средства се плащат минимум около 500 лв. данъци, такси, застраховки, ГТП, гориво, гуми, масла, филтри и някой друг текущ ремонт.
Винетка слагам на колата, която ползвам постоянно, а за другата само седмична винетка, когато ми потрябва.
Защо е необходимо да правя номера и да карам 365 дни, а по изключение тази - 366, под напрежение и стрес. Нима стреса по пътищата не е достатъчен от дупки, глупави знаци и джигити по пътя, а трябва да се натоварвам и допълнително. Живота е един, с определена от Горе продължителност и не е нужно да го съкращаваме излишно.
В Неделя бях в Румъния и за няколко стотин километра не видях нито един излишен знак, както е у нас на всяко отклонение от главен път към някое село - ограничение 60. След всеки знак за ограничение следва друг за край на ограничението - СЛЕД ВСЕКИ! Когато има знак за неравности по пътя (това не са дупки, както правят у нас), то неравностите почти не се усещат при 90 км/ч. Това са участъци, където се преминава от старата към новата настилка и е много плавно направено, докато при нас, ако минеш с повече от 30-40 км/ч в такъв участък можеш да си съсипеш окачването.
За разлика от нашите села при тях селата са дълги по 7-8 километра и през 200-300 метра има пешеходна пътека, обозначена перфектно с хоризонтална и вертикална маркировка - мигащи знаци, зигзагообразна линия от двете страни на платното и перфектно боядисана зебра. На входа на всяко населено място има 3 секции с по 7-8 напречно на пътя черти по 9-10 см които създават неприятен звук в колата и ако това не е достатъчно има камера с радар, които не се виждат, но антирадара ги открива.
Да караш без да си платил винетна такса е НЕВЪЗМОЖНО, както и да ти се размине пътно нарушение. Няма да видите патрулка извън населените места, но в града са доста на често. Почти няма голямо кръстовище без полицейско присъствие. Така че може да се радвате, че не са ви санкционирали само до следващото населено място!
Вярно е колега. Аз се включих, защото много ме е яд на пиянски приказки от масата ".....как полицая нямал право на ....или как актовете ей тъй падат винаги....или пък аз като му казах на ченгето...той направо се шашна и ме пусна" и д.р. подобни. Виждал съм ги всякакви по пътищата и нещата изобщо не стоят така като на масата. А за винетките и ред други глупости....и мен ме е яд. Затова вече съм бивш.
П.п. сега очаквам поток от плюнки.
Andri01 - майстор
Най-добре е винетките и гражданската отговорност да са направени, така,че да не се лепят на стъклото. Т.Е.: плащаш си двете неща и си ги носиш в себе си-като шофьорската книжка,ако сменяш колата,те са си в тебе. При ПТП ,каквато и кола да караш,си имаш ГО,същото да важи и да винетките!
kartechar - специалист
radius написа:
И аз като Чефо, влязох в темата да напиша, че според мен винетката трябва да е персонална, а не на автомобила. Т.е. купувам си правото да карам кола по хубавите пътища, ако имам 2 коли, не мога да ги подкарам и двете.
Ако е персонална, отиваме в другата крайност, колега. Ако имаш 2,3 или повече коли, най-вероятно финансовото ти дередже не е за оплакване. Страшното е, когато имаш възможност да притежаваш само една кола и тя да се ползва от всички в семейството - примерно аз, съпругата и дъщерята. Тогава отиваме на 3х97 лв ](*,) . Дано не им дойде някаква извратена идея да поработят и в тази насока :shock: !
nikolovvd - майстор
toolegittoquit написа:
2 возила на преклонна възраст като Ауди 80, Голф2/3, Фиеста, Корса или някоя Астра/Кадет заедно правят данък не по-голям от 50-100лв, не знам за какви 500лв данък говориш. Пак си мериш според някакъв си изкривен твой аршин.
Ти кьорав ли си или не виждаш, че след думата данък има запетайка и още няколко изброени неща.
Хайде сложи ГО 2х150лв., два ГТП по 45-50 лв. и две смени на масло и филтри по 50 лв. колко става?
И няма нужда да ме цитираш, още повече два различни поста в обратна последователност. Постнах две противоположни мнения, за да се види и другата страна на монетата, която на практика има повече от две страни!
И на мен ми се иска да получавам 2000 лв., а да плащам 40 лв. данък, като се осигурявам на МРЗ.
Също ми се иска вместо 150 лв. здравна осигуровка да плащам само 15.

СПЕЦИАЛНО ЗА ТИНКИ! ЧИСЛАТА СА ПРИМЕРНИ И НЕ СЕ ОТНАСЯТ ДО МЕН!
ДА НЕ СЕ ОБЪРКА ПАК!
Kirilpm - специалист
dido uzunov написа:
Вярно е колега. Аз се включих, защото много ме е яд на пиянски приказки от масата ".....как полицая нямал право на ....или как актовете ей тъй падат винаги....или пък аз като му казах на ченгето...той направо се шашна и ме пусна" и д.р. подобни. Виждал съм ги всякакви по пътищата и нещата изобщо не стоят така като на масата. А за винетките и ред други глупости....и мен ме е яд. Затова вече съм бивш.
П.п. сега очаквам поток от плюнки.
Добре,след като си бивш полицай,сподели с нас непросветените имаш ли право да влезеш в чужда кола без разрешението на собственика при рутинна проверка?Ако съм те обидил с нещо кажи,не ми е под достойнството да се извиня.За падналите актове говоря единствено от личен опит,до тук имам едно за каране без колан и едно от камера в патрулка,като разбира се не съм ги обжалвал аз(понеже това никак не ми влиза в работата),а мой близък приятел и двете паднаха.Ако съм те обидил в момента за к.венските номера,това съм го заявил съвсем отговорно,защото освен неявяването в съда е масова практика катаджиите да лъжат под клетва при,което съда отсъжда между думите на две длъжностни лица срещу думата на водача на автомобила и решението на съда е повече от ясно.
Фърбата - специалист
http://pravatami.bg/54
Мисля, че полицая няма право да влиза в автомобила ти- да си гледа извън автомобила колкото си иска как е залепена винетката.
Може да ти каже "отворете багажника", но той самия няма право да го отваря.
stoianov_n - специалист
dido uzunov написа:
Аз се включих, защото много ме е яд на пиянски приказки от масата ".....как полицая нямал право на ....или как актовете ей тъй падат винаги....или пък аз като му казах на ченгето...той направо се шашна и ме пусна" и д.р. подобни. Виждал съм ги всякакви по пътищата и нещата изобщо не стоят така като на масата.
И аз съм ги виждал всякакви.....На последния който реши да ми бърка в колата му казах"Протокол ще пишем ли?...." :-D
Обаче се кефя как се спичат като видят видеорегистратора...... :lol: Няма "Ко ши прайм ся" а направо ми пожелават лек път. :lol:
Това при положение, че съм напълно изряден, ако съм в нарушение, си плащам глобата без възражения.
А пък актове са ми падали, щото имам добър адвокат......бивш полицай....... :-D
Лошото е, че полицайте много добре знаят какво могат или не могат да правят, и много често злоупотребяват с това. :x
nikolovvd написа:
Хайде сложи ГО 2х150лв., два ГТП по 45-50 лв. и две смени на масло и филтри по 50 лв. колко става?
А, той масло не сменя..... :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: