Мислите ли че тези които кандидатстват да/и ни управляват, не знаят кое как трябва да е. Но влезеш ли там, влизаш в месомелачката, и важи закона за омертата, или си вземаш суспай и правиш това което трябва, или ставаш курбан, като досегашния просветен м-р. И всички ние, така както гледаме да минем метър с винетките, така и оня, който се е наредил на софрата, гледа колкото се може по-дълго да минава метър, а после, я камилата, я камиларя. Накрая в държавата ще останат само управляващи и пенсионери, които ще живеят от парите на своите деца, докато умрат, и последния да загаси лампите. А управниците не ги мислете, те са си подсигурили.
Пък за винетките и колите - не виждам какъв е проблема винетката да има преносимост. Нали във всеки един момент не можеш да караш повече от 1 кола с 1 винетка, какъв е проблема? Според мен такъв не може да има. Не можеш да пуснеш с 1 винетка едновременно 2 коли, които да рушат пътищата.
nikolovvd написа:Може би затова ни прибира една камара данъци, за да осигурява обучението на децата, противопожарната и аварийна безопасност и още много УЖ безплатни неща. А ти както и всички останали знаем, че безплатен обяд няма!2.5 милиарда акцизи от гориво и винетки. 500 милиона за пътища. Останалото къде отива? Преди да ми говориш за безплатните неща, да те питам - защо постоянно депутати сменят автопарковете, а пък кметове на общини си купуват на парите на данъкоплатците уж "служебни" спортни коли с мултифункционален спортен волан, кожен салон и най си степен автоматична скоростна кутия? До кога така?! Това, че ние даваме, не означава че отиват на правилното място. Мен това ме е яд. Не ме е яд, че има 30лв по-висока винетка. Яд ме е, че знам, че Бойко ще хапне кебапчета за моя сметка, а аз ще видя нула полза, един среден пръст.
nikolovvd написа:Коментираме смешни неща!2 возила на преклонна възраст като Авди 80, Голф2/3, Фиеста, Корса или някоя Астра/Кадет заедно правят данък не по-голям от 50-100лв, не знам за какви 500лв данък говориш. Пак си мериш според някакъв си изкривен твой аршин.
Ако мога да си позволя 2 коли или кола и бус, то би трябвало да мога да си позволя и съответната винетка.
За тези две превозни средства се плащат минимум около 500 лв. данъци, такси, застраховки, ГТП, гориво, гуми, масла, филтри и някой друг текущ ремонт.
И не може Швейцария - 72лв винетка, България - 97лв, Румъния - под 60лв, а като погледнем кой е по-богат и кой е по-добре, излиза че от 3-те изброени ние сме най-бедните и най-много смукани и гърбени.