• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Micho@85 - специалист
Здр понеже имах известни съмнения че стози мои измислен тунинг на котела имам големи загуби през комина си купих мултицет с терм. Последва пробиване на тръбата и вкарване на сондата вътре и резултата беше 280 гр. Званнах на едни представители на симе и попитах за вънросния комплект от пдф-а поискаха едни пари. Отидох до близката железария малко материали на стоиност 10лв две огнеопорни плочи още 9,40лв и резултата е около:
Прикачен файл:
IMG_20160117_193203.jpg
ДА отбележа че въпросните измервания мърдат . Незнам дали ще има разлика в разхода но поне по бързо загира. Лека!!!!
Micho@85 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20160117_211226[1].jpg
Прикачен файл:
IMG_20160117_211333[1].jpg
Прикачен файл:
IMG_20160117_211253[1].jpg
Прикачен файл:
IMG_20160117_211244[1].jpg
filmatoplo - майстор
Здравейте, някой сменял ли е уплътненията на долната врата на котел Симе, ако да - колко мм е асбестовото въженце и от къде го купи, питам за по лесно намиране, и да не купувам два пъти ако първото не стане. благодаря.
filmatoplo - майстор
Благогодаря на тези които ми помогнаха да намеря асбестово въже за уплътняване на вратите на котел Симе,всъщност никой не ми е помогнал - още не съм намерил. Утре ще монтирам пелетна горелка на едно Симе, ако пропушва заради старите управления - търсенето продължава. :wink:
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Благогодаря на тези които ми помогнаха да намеря асбестово въже за уплътняване на вратите на котел Симе,всъщност никой не ми е помогнал - още не съм намерил. Утре ще монтирам пелетна горелка на едно Симе, ако пропушва заради старите управления - търсенето продължава. :wink:

В София съм виждал в Младост.цената е 6 лв на метър ,фи 10 издържа до 1000 градуса.ако те устройва ,ще ти пратя ,колкото искаш
по Еконт.
klintan - специалист
Филме азбестови въжета продават в Бургас.Отиваш на БИЛЛА която е до трапезица и излизаш от паркинга през задния й вход и точно там насреща по диагонал има магазин който продава камини и печки и имат всякъкви въжета.
Micho@85 - специалист
и при нас има обаче не знам 8 или 10мм са ако искаш само казваш от кои и няма ядове :). Не мога да кажа какви са понеже моите са доста зле все пак са на 10 години и при мен са за смяна обаче няма кои а мен малко не ми се вярва да мога да се справя.
Последна промяна от Micho@85 на чет фев 18, 2016 6:13 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Искаш ли да мерна довечера с шублера колко е канала за въженцето?
filmatoplo - майстор
Благодаря ви, справих се - въжето е универсално, дръпнеш ли го става по размер, не може да ми се опре смяна на уплътнение. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Въпрос за котел симе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: