• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за дърводелството
Николай Николов - специалист
Точно така, последния орех, който разбичих беше от двора ни, около 180 см висок и 50-60 см в диаметър, седя година и половина отвън, до половината беше заринат в пясък, но беше с кората. След като я обелих, отдолу се появи само здрава дървесина. Ще съхне поне до лятото, като е рязан на 5см. Ако някой иска от този материал да ми пише на ЛС, аз нямам идеи за какво да го ползвам.
mavryt4o - майстор
И аз днеска спасих 3 орехови шайби от камината.Метода ми беше с камите ги цепя на 4 после през банцика така махам църцевината по-сигурно.Винаги се получава радиален фладер който не е толкова красив според мен.От 3 четвартинки излезнаха бая талпички на 6 санта и една количка дърва.Уморителна работа си е но фладера много ме кефи ако сколасам покрай другите проекти ще взема още някой шайба по 50-тина санта са но за дребни нещица я рамка я някой красива кутиийка с новия шаблон ще измайсторя

Прикачен файл

Трупчета.jpg

Прикачен файл

2016-02-19 18.50.04.jpg
vlax - майстор
нед окт 11, 2015 5:19 pmZEDYCUS написа:
Орех се бичи след поне 1 година стоене на открито с кората. Получава се съвсем тъмен и наситен цвят в цялата дълбочина. Това ми го каза местния дърводелец от гатера до село. Преди време 2008г набичихме орех, стоял 2 години на дъжд и пек, това са му шарките и цвета.
Пазя го още за вратичките на кухнята за вилата. :wink:
Изображение
Какво стана с вратичките на кухнята за вилата?
Дай да видим :)
:partyman:
vlax - майстор
нед дек 29, 2019 12:17 pmplamen6703 написа:
Ножа лови окото :) ! :partyman:
Ааа , и дървото,не само ножа. :)
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8