Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
kabalo86 написа:
Доколкото ампеража който може да отдаде сте в грешка с смяна на ИС може да се постигнат и до 5а .Иначе благодаря на колегите който ме отвориха за грешката ми.
Може с LM338 по същата схема като тази на LM317, която е дал hidrazin. Но това не означава, че ще грее по-малко :)
kabalo86 написа:
Някой ако сподели къде и как да сложа и един лед диод за край на заряда ще съм благодарен..
Можеш да използваш например лед волтметър като този(3-30V), консумира около 20 милиампера и можеш да го използваш на изхода като индикатор за да виждаш настроеното от теб напрежение на регулатора(тъй като искаш да го използваш и за други неща), а също ще виждаш и как напрежението при зареждането на батерията се покачва и достига желаното от теб, и така вече ще прецениш кога да го изключиш.
Прикачен файл:
001.jpg
001.jpg (42.35 KиБ) Видяна 1635 пъти
kabalo86 - напреднал
Всичко е ок заработи и това с лед волтметъра не е лошо .обаче друг проблем за rx резистора съм използвал 1 ом резистор уж да стига до 600ма но то зарежда с до 1.80ампера :?
ivan_v - специалист
kabalo86 написа:
Всичко е ок заработи и това с лед волтметъра не е лошо .обаче друг проблем за rx резистора съм използвал 1 ом резистор уж да стига до 600ма но то зарежда с до 1.80ампера :?
Rx и базата на транзистора трябва да са свързани( на схемата точката не си личи). Ако си го пуснал така вече е стопен емитерния преход на транзистора.

Прикачен файл

ConstantCurrentMod.gif
ConstantCurrentMod.gif (10.75 KиБ) Видяна 1606 пъти
kabalo86 - напреднал
Свързани са по принцип.не работя по тази схема а първата имат нали разлики а това че съпротивлението което съм сложил е 0.25вата а не 1ват може ли да ми прави тоя номер
Последна промяна от kabalo86 на съб фев 20, 2016 8:23 pm, променено общо 1 път.
shadow__01 - майстор
kabalo86 написа:
....обаче друг проблем за rx резистора съм използвал 1 ом резистор уж да стига до 600ма но то зарежда с до 1.80ампера :?
Или имаш нещо объркано или резистора е окъсил. Колко вата си сложил?
sstefanov - майстор
С "регулируем източник на напрежение" много трудно ще заредиш LiIon батерия! Опитахме се да те предупредим, но ти си знаеш...
kabalo86 - напреднал
Абе то не ми е само за това...та някой д каже за ампеража съпрротивлението ми е 1ом о.25в но потенциометъра е 5ком не 2 както е на схемата може ли това да е проблем
ivan_v - специалист
При 1 Ω мощността върху резистора при работеща схема ще е около 0,36W. Малко ще му е топло, но ще издържи. При 1,8А какви са потенциалите на базата и на колектора на транзистора?
kabalo86 - напреднал
мерих съпротивлението си му е 1 ом на резистора .схемата иначе като стигне определения волтаж и през амперметър става -0.01.транзистора между базата и емитера ми дава 1.6ома ама на изключена схема от тока.Това за потенциалите нз как да го измеря :?

Тема "проблем с регулатор на напрежение с lm317" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: