Лошото е ,че вече е в кутия и няма място за друг трансформатор. Днес ще опитам с фазовия регулатор и ако не става ще търся някакъв реотан или пружина на вторичната да закачам.

pansim написа:На обикновен пернишки електрожен така регулирам, с кантал 4мм нивит на пружина и свързан към маса. Местейки кабела по пружината си оправям нужния ток. Работи
По-добрия начин от гледна точка на заваряване е като се постави допълнителен резистор във вторичната - т.е. дебел кантал с който да регулираш заваръчния ток и по-важното, да докараш някаква приемлива падаща характеристика на въпросните трафове.
crez написа:Аз също ползвам такъв реглаж.Даже кантала ми е на стойка,с изолационни опори наоколо и си има събствен кабел с щипка маса.Ползвам го само когато ми е нужен по-прецизен реглаж,като щипвам щипка-масата на ползвания електрожен върху бобината от кантал.Местейки по дължината на бобината,правя реглаж в доста широки граници.Стара техника,но никога не изневеряваpansim написа:На обикновен пернишки електрожен така регулирам, с кантал 4мм нивит на пружина и свързан към маса. Местейки кабела по пружината си оправям нужния ток. Работи
По-добрия начин от гледна точка на заваряване е като се постави допълнителен резистор във вторичната - т.е. дебел кантал с който да регулираш заваръчния ток и по-важното, да докараш някаква приемлива падаща характеристика на въпросните трафове.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: