• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kirilpm - специалист
С такъв предпазител 20А ток няма да измериш,моя уред беше с обхват 10А и предпазител 12А заводски,само че заводския предпазител в България идва на около 9 лева по спомен :shock: При пробите поръчах няколко и жертвах единия с експериментална цел,наистина прекъсват моментално без щети по уреда поне при моята проба на 12в.
hidrazin написа:
Като цена са добри. Като качество - ще ти се доверя. Питай патило .... :lol:
bobi_80 написа:
... а и другото което ме разколеба е, че ако евентуално е SMD предпазител възможно ли е да е с такива размери и да издържа 10A /20A/....
Като го гледам не е SMD предпазител. Най-вероятно китаеца е сложил SMD резистор 0 ома.
Те си имат максимален ток и после горят.
Примерно един SMD резистор в корпус 2012 (0805) дето е 0 ома издържа към 13 ампера.
Евтиния, какво да се прави. :-D
:partyman:
Ясно, повече няма да питам. :D Хмм... какви ли не тарикатлъци измисля китайската творческа мисъл :D
Kirilpm написа:
С такъв предпазител 20А ток няма да измериш,моя уред беше с обхват 10А и предпазител 12А заводски,само че заводския предпазител в България идва на около 9 лева по спомен :shock: При пробите поръчах няколко и жертвах единия с експериментална цел,наистина прекъсват моментално без щети по уреда поне при моята проба на 12в.
Kirilpm имах предвид възможностите на самият уред, защото в инструкциите го дават до 20A, примерно с по голям предпазител, дали ще може да се използва до този праг, но вече разбрах а и 10A ме устройват пък от там нагоре ако ми се наложи най-добре с ампер клещи.
Благодаря още веднъж на всички отзовали се! :)
Kirilpm - специалист
Предполагам ще може,имам уред с обхват 20А,не помня да съм ги стигал,но дори да се е случвало е било за кратко,тези уреди не обичат да работят дълго при големи токове в режим амперметър,не са и предвидени за това.С евтиния 10А китаец на Mastech редовно съм стигал до 12-15А без последствия за уреда,класически пример - пусковия ток на някое електромоторче на 12в.При ток от 10А нагоре за моите нужди амперклещите са доволно точни.
shadow__01 - майстор
bobi_80 написа:
А иначе някой експериментирал ли е с ток над 10A наистина ли може да мери до 20A/тоест 19,99A/?
Само веднъж за тест на едно захранване от компютър. Бях сложил 4 автомобилни лампи по 60W всяка. Уж ги измери ама ме хвана страх за уреда (няма предпазител) и го спрях след макс 5 секунди.
lov - майстор
По едни други платки попадах на такова решение със SMD резистор 0 ома като предпазител. Как ги смятат жълтит за какви токове не знам. Но си бяха свършили работата и нищо друго не беше опукало.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за елемент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: