fbr написа:Е добре де, тоя вентилатор сигурно може да се управлява, така че да поддържа предварително зададен дебит, та ако се наложи да върти обратно.И на мене ми се вижда логично ако е уплътнен котела да влезе толкова въздух колкото вкара вентилатора. Те май тез клапи като шмиргелите дето ги слагат на горелките, според мен ако клапата дава някакво съществено предимство производителите на котли ще си го напишат в инструкциите за монтаж да може клиента да е доволен.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
4600 мнения в "Разход на пелети!"
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
За дебитомер на изгорелите газове ли говорите?
6osi6
- майстор
шоп написа:Масово гледам ( дори и тук във форума) как неправилно се монтират регулаторите на налягане и вместо положителен ефект се получава отрицателен като се изхвърлят в атмосферата стотици и хиляди м3 затоплен котелен въздух за денонощие:-(
шоп написа: регулатора трябва да е над котелното в неотоплено помещение или ако е в него да е захранен с въздуховод с външен студен въздух.Регулаторът за тяга се монтира в котелното помещение.
Прикачен файл:
regulator_ciagu.jpg (62.21 KиБ) Видяна 1883 пъти
За притока на свеж въздух в котелното се поставя "зетка" на височина 2 метра до 30 см. от пода.
Прикачен файл:
zetka.jpg (31.84 KиБ) Видяна 1883 пъти
Тази клапа до някъде обезсмисля поставянето на регулатор на тягата, но за да проработи, котелното трябва да е много добре уплътнено.
шоп
- майстор
6osi6 написа:Нали това е целта?шоп написа:Масово гледам ( дори и тук във форума) как неправилно се монтират регулаторите на налягане и вместо положителен ефект се получава отрицателен като се изхвърлят в атмосферата стотици и хиляди м3 затоплен котелен въздух за денонощие:-(шоп написа: регулатора трябва да е над котелното в неотоплено помещение или ако е в него да е захранен с въздуховод с външен студен въздух.Ако се постави отвън, ще вкарва в комина студен и влажен въздух, което допълнително ще влоши тягата.
При силна тяга на комина да има нещо което да я ограничи. Преминаването на много малко студен въздух върши тази работа.
Разбира се, който иска може да си я монтита в котелното и за да се стабилизира тягата през клапата да се изхвърля огромно количество затоплен въздух
bobi65
- специалист
Колеги.. ако не сте обърнали внимание в други теми как аз как съм решил този казус , ще ви насоча вниманието специално.. никакви " Зетки , Клапи регулатори от познатият тип и никакви загуби от иизхвърлен топъл въздух" . Работи сравнително устойчиво до нива на вятъра които създават тяга до два пъти по голяма или по малка от собствената.. Над тези стойности и аз имам проблеми.. ( разцентрова ми ламбда настройките).. Два дни обаче успешно работи под наблюдението ми "Ламбда контролера" който доразвих към ламбда наблюдението си.
ето снимка.. води се корабен регулатор на тягата...
ето снимка.. води се корабен регулатор на тягата...
Последна промяна от bobi65 на нед фев 28, 2016 10:29 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
шоп написа: Разбира се, който иска може да си я монтита в котелното и за да се стабилизира тягата през клапата да се изхвърля огромно количество затоплен въздухАко тягата е прекалено голяма, се изхвърля затоплен въздух, ... но ако не се сложи такава клапа, т.е. тогава въздухът минава през котела и се затопля. А се предполага, че котелът е изолиран и излъчването в котелното е минимално, кога успява да се затопли това "огромно количество затоплен въздух"?
Последна промяна от LazarGanev на нед фев 28, 2016 10:32 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор
На моята печка с водна риза имам направена клапа с тръба да си взима въздух отвън ,тръбата е дълга 40 санта колкото да премине 30 санта стена и 10 санта до печката .Познай сс кой въздух работи по добре - ами с въздуха от стаята.Обаче след няколко часа отварям вратата на терасата да си поеме въздух стаята .Не знам защо с пресния студен работи пи начин който не ми харесва,охлажда камерата ,прави налеп и самите дърва не задържат въглени .Имам разни идеи които могат да поправят нещата за въздух отвън ама жената ще ме изгони вече от къщи с моите техники
днес рязах с флекса на терасата .Да се поправя тоест да ибясня ,при мен е клапа която се движи само на ръка ,не е регулатор затова ако има повече подаване не ми харесва.
Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература