Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
fore - майстор
Значи има Анти-стик функция Райдъра. Направих два клипа с ампер-клещите и ще ги кача като се върна в София. Тук на вилата нета е от телефона ми и е супер бавен. А и сигнала от клетката е много слаб и става ............

Амперите си отговарят - при зададени 110- отива от 50 до 114 ампера. Преди това бях пробвал със 50-80 ампера да заварявам една шина на печката на дърва с 2 мм електрод и пак ампеража си отговаряше.

Та сега последно правих тест на aсмата за Анти-стика. С електрод 3,2 мм го сложих на 110 ампера в средата врътката, с цел да залепва.
Жената снима- качва от 50 до 114 ампера. На вторият клип усетих че като залепна електрода и тока беше чиста 0, а това се видя после и от клипа. Просто се прекрати подаването на ток и все едно инвертора е изключен. После като го отлепя и пак започва да работи нормално.

Ще кача утре клиповете или в неделя.

За мене Райдъра е направен с кадърни схеми, но то си ми беше ясно още като разбрах кой е реалният производител.

Като смених щипка-масата и ръкохватката с Есабски машина работи отлично и пали много по лесно дори на ръжда и боя. Даже теста го правих на боя и ръжда- след петото чукване и драсване почна да заварява.
Сега остава да се науча да заварявам и ............ :mrgreen:
themechanic - специалист
fore написа:

Като смених щипка-масата и ръкохватката с Есабски машина работи отлично и пали много по лесно дори на ръжда и боя. Даже теста го правих на боя и ръжда- след петото чукване и драсване почна да заварява.
е тя сметката не набъбна ли :cry:
fore - майстор
Е няма нищо евтино и качествено. Чак пък толкова да е набъбнала.

--------------------------

Ето и клиповете.
Както казах тока съвпада с показанията, макар че не нулирах клещите защото при превключване на ръчно нулата се деактивира и съм пропуснал да я активирам пак.

На първият залепва към края.

http://vbox7.com/play:7c53bbc59a

На вторият клип се вижда когато питам - "Пада ли ?" че тока е 0, а електрода ми залепна яко.

http://vbox7.com/play:1412315189

Имам и две снимки на амперклещите, но сайта дето ги качвам се е сринал. Дайте някакъв друг сайт за качване на снимки ? - picbg.net/login.php ???

Фацето оправя работата ! :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от fore на вт мар 15, 2016 9:17 am, променено общо 2 пъти.
themechanic - специалист
А тая система анти стик каква и е ролята?
Ето го моя, мисля че е подобен от подписа на agj, ако не и същия само дето моя няма дисплей:
А това ми е маската със сребърното стъкло за два лева :-D

Прикачен файл

20160308_131836.jpg

Прикачен файл

20160313_120939.jpg

Прикачен файл

20160313_120633.jpg

Прикачен файл

20160313_120701.jpg

Прикачен файл

20160313_120709.jpg
fore - майстор
Ролята е ясна- да не се товари инвертора и да изключи по защита или да избие някой мосфет. А също тъка да може да се отлепи по лесно електрода, макар че той първо залепва и после тока пада, но помага на машината определено.

Като залепне на Саксията и трафа бучи на умрело, после бушона може и да падне ако е автомат иначе гори. :mrgreen:

Другите две екстри по висок стартов ток и стабилизиране на дъгата би следвало да ги имат повечето машини. То с тая електроника, ако не може да се стаблизира тая дъга..................
agj - майстор
themechanic написа:
А тая система анти стик каква и е ролята?
Тук - viewtopic.php?t=46743 съм описал кратко, но надявам се ясно :) за какво служат тия допълнителни функции на инверторите.
themechanic написа:
Ето го моя, мисля че е подобен от подписа на agj, ако не и същия само дето моя няма дисплей:
Не е същия ,подобен е . Твоя е аргонов апарат ,а тоя от клип ми е само електрожен.
themechanic - специалист
themechanic написа:
Не е същия ,подобен е . Твоя е аргонов апарат ,а тоя от клип ми е само електрожен.[/quote]

Това с аргона мисля че няма значение към качеството, забеляза ли че символа за ръкохватката е поставен на минуса, аз в началото с базични електроди си заварявам по инерция с ръкохватката на минус и гледам че нещо не е както трябва и в последствие се усетих да взема мултицета и да проверя кое е +/- :?
agj - майстор
themechanic написа:
themechanic написа:
Не е същия ,подобен е . Твоя е аргонов апарат ,а тоя от клип ми е само електрожен.
Това с аргона мисля че няма значение към качеството, забеляза ли че символа за ръкохватката е поставен на минуса, аз в началото с базични електроди си заварявам по инерция с ръкохватката на минус и гледам че нещо не е както трябва и в последствие се усетих да взема мултицета и да проверя кое е +/- :?[/quote]
В случая символите за аргоновата ръкохватката и щипката маса са в помощ при работа на ВИГ .Но за работа с електроди тези означения вместо да ти помогнат те объркват !Не знам защо просто не са поставили и плюса и минуса до символите ето така:
Изображениеи всичко щеше да бъде доста по ясно !
gogo7777 - майстор
Защото производителя не е наясно кво произвежда, търговеца кво е поръчал и клиента кво купува....тия "дреболийки" не са важни, важен е пазара....накрая всички са доволни естествено :lol:
koveslav - майстор
gogo7777 написа:
Защото производителя не е наясно кво произвежда, търговеца кво е поръчал и клиента кво купува....тия "дреболийки" не са важни, важен е пазара....накрая всички са доволни естествено :lol:
"Много баби-хилаво отроче" си е стара народна поговорка и е често наблюдавана действителност по нашенско :partyman:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: