Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
themechanic - специалист
То както се казва в една стара китайска поговорка “няма значение котката дали е черна или бяла, важното е да лови мишки“, иначе инверторите с правилните означения по тях не са по двеста лева нали :wink:
agj - майстор
А пък и тия дето са с правилните означения и струват два пъти по двеста лева ,не ловят много повече мишки :) !
fore - майстор
Те са на котки и тигри ! :wink: :partyman:
gogo7777 - майстор
А пък и тия дето са с правилните означения и струват два пъти по двеста лева ,не ловят много повече мишки !
Естествено.....те са хищници, с мишоци не се задоволяват. :lol:
Kirilpm - специалист
fore написа:
Ролята е ясна- да не се товари инвертора и да изключи по защита или да избие някой мосфет. А също тъка да може да се отлепи по лесно електрода, макар че той първо залепва и после тока пада, но помага на машината определено.

Като залепне на Саксията и трафа бучи на умрело, после бушона може и да падне ако е автомат иначе гори. :mrgreen:

Другите две екстри по висок стартов ток и стабилизиране на дъгата би следвало да ги имат повечето машини. То с тая електроника, ако не може да се стаблизира тая дъга..................
Мойте извинения,но ако си заварявал някога със "саксията" щеше да знаеш че след като залепне електрода става на локум или пада предпазителя без никакви последствия за трафа.Не е хубаво да се плюе по всичко старо,най-малкото защото тези български машини са безбожно надеждни и ще надживеят доста инвертори.А като няма електроника саксията,електрода може да се отлепя и с ръчичка,не директно разбира се,а с помощта на ръкохватката.
fore - майстор
Ами заварявал съм, че даже имам един за тежест и цвят зелен. :mrgreen:

Моя апарат и електрод не стават на локум, суха паста и други сладкарски производни ! Друго правят и за друго са предназначени.

Мастър - шев е едно друго предаване. :prayer:

Едит
Защо ми се лепят старите форумни Спамери- понеже допускам основна грешка да им обръщам изобщо някакво внимание както в конкретният скучай.

Интересно ми е ти с какво си заварявал и кога, като висиш само по форумите и се чудиш с кого да се заяждаш ???

Аз вчера разглобих 18 волтовият верта и това до 2 през нощта, щото времето не стига. Но за това в другата тема със снимки.
Kirilpm - специалист
Ами явно само за тежест можеш да я използваш саксията,иначе щеше да знаеш какво се случва с електрода,ама то не става само с четене и спамене по форумите иска се и ръчичка и малко практика и ще спрат да залепват електродите дори и с трансформаторния електрожен.
fore - майстор
=D> Ами освен да ти ръкопляскаме !
koveslav - майстор
Май има изтрити мнения.Някой да не се е издънил?
agj - майстор
koveslav написа:
Май има изтрити мнения.Някой да не се е издънил?
Не, не мисля !Според мен темата не е посещавана от модератор от доста дълго време .Явно повредата е в твоя телевизор :)

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: