andro440 написа:jordanvass написа:пробвай колега ! и тогава пиши , повишава се разбира се !andro440 написа:защото с изправител се повишава изходното напрежение...Баси изправителя!

andro440 написа:jordanvass написа:пробвай колега ! и тогава пиши , повишава се разбира се !andro440 написа:защото с изправител се повишава изходното напрежение...Баси изправителя!
koveslav написа:Ок,дай и нужния капацитет на верния кондензатор/и според теб и ще направя пробите.Имам всичко необходимо,скоро премятах някъде и дросела.имам усещане ,че се заяждаш ! Дросела е най важен в случая .Грецовете естествно ,че ще загравят и трябва да са с охлаждане -било на радиатор или с вентилатор , но сложи един кондензатор ,какъвто намериш за проба -4 ...6 8 ....20 мкф на изхода след греца и пробвай -аз не съм спец и не говоря глупости -пробвай снимай и пиши
andro440 написа:Само с такива впечатления не оставай! Ако нещата проработят,даже ще почерпя.Пробвал съм и не съм успявал,не се хваля с това но и не го крия!koveslav написа:Ок,дай и нужния капацитет на верния кондензатор/и според теб и ще направя пробите.Имам всичко необходимо,скоро премятах някъде и дросела.имам усещане ,че се заяждаш ! Дросела е най важен в случая .Грецовете естествно ,че ще загравят и трябва да са с охлаждане -било на радиатор или с вентилатор , но сложи един кондензатор ,какъвто намериш за проба -4 ...6 8 ....20 мкф на изхода след греца и пробвай -аз не съм спец и не говоря глупости -пробвай снимай и пиши
koveslav написа:в случая разсъждавам по следния начин -на инверторите им правят така наречения бърз старт ,като се прави една електроника ,която да държи изходното напрежение високо -около 100 волта /ПРИМЕРНО ГОВОРЯ / ако трябват факти ,ще постна материал .Логично е при един трансформаторен електрожен с падаща характеристика и изходно напрежение от около 45 -50 волта ,като му поставиш грец /4 диода / -напрежението да падне ,но с помоща на /лц/ група -напрежението ще скочи с поне 20 волта -говоря за дросел и кондензатор . Имаме правотоков електрожен вече и с начално /висок старт / палене . не съм пробвал нещата ,които пиша ,но съм убеден в тяхandro440 написа:Само с такива впечатления не оставай! Ако нещата проработят,даже ще почерпя.Пробвал съм и не съм успявал,не се хваля с това но и не го крия!koveslav написа:Ок,дай и нужния капацитет на верния кондензатор/и според теб и ще направя пробите.Имам всичко необходимо,скоро премятах някъде и дросела.имам усещане ,че се заяждаш ! Дросела е най важен в случая .Грецовете естествно ,че ще загравят и трябва да са с охлаждане -било на радиатор или с вентилатор , но сложи един кондензатор ,какъвто намериш за проба -4 ...6 8 ....20 мкф на изхода след греца и пробвай -аз не съм спец и не говоря глупости -пробвай снимай и пиши
andro440 написа:пробвай колега ! и тогава пиши , повишава се разбира се !Колега andro440, никъде досега не се е споменавала думата кондензатор. Авторът, всички останали, а и самият ти говорите единствено за изправител с диоди, евентуално плюс дросел:
andro440 написа:може да се постигне резултат с 5 броя изправителни греца за по 1000 волта и за 50 Ампера на общ радиатор ,цената е по левче за брой + дросел от малко жица и един магнитопроводНякъде тук да виждаш кондензатор, освен в мислите си? Говорим за изправител, не за филтър с кондензатор.
jordanvass написа:дай идея колега -темата за това е пусната ! не да ме питаш какво виждам !andro440 написа:пробвай колега ! и тогава пиши , повишава се разбира се !Колега andro440, никъде досега не се е споменавала думата кондензатор. Авторът, всички останали, а и самият ти говорите единствено за изправител с диоди, евентуално плюс дросел:andro440 написа:може да се постигне резултат с 5 броя изправителни греца за по 1000 волта и за 50 Ампера на общ радиатор ,цената е по левче за брой + дросел от малко жица и един магнитопроводНякъде тук да виждаш кондензатор, освен в мислите си? Говорим за изправител, не за филтър с кондензатор.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: