Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Junak - майстор
andro440 написа:
jordanvass написа:
andro440 написа:
защото с изправител се повишава изходното напрежение...
Баси изправителя! :lol:
пробвай колега ! и тогава пиши , повишава се разбира се !
:?
koveslav - майстор
След изправителя напрежението не е ли по-ниско? Между другото по темата-видях реализирана една моя лична идея в тубата. Ако експеримента ми с изправителя и дросела беше успяла на времето,смятах да направя отделна кутия за тях с вграден вентилатор.Когато ти е нужен изправителя,само тогава го ползваш.Но на практика през диодите напрежението пада,а през дросела в известна степен пада и тока.Работата е осезаемо по-стабилна и с по-малко пръски,но работата с базични електроди си е кофти.Видях такова отделно устройство на Милър.
На марковите комбинирани машини също забелязвам подобен проблем.Примерно- Линкълн 225A AC /125А DC. Това би трябвало да ни говори нещо.
ПП Ако си спомням правилно след изправителя саксията дава 45-47V.....
andro440 - майстор
Сложете един кондер на 400 волта -и идеите ви за начален старт и високо напрежение за качествено запалване ,ще се осъществят ,защо е необходимо да коментираме пенсионирани теми по електротехника
koveslav - майстор
Ок,дай и нужния капацитет на верния кондензатор/и според теб и ще направя пробите.Имам всичко необходимо,скоро премятах някъде и дросела.
andro440 - майстор
koveslav написа:
Ок,дай и нужния капацитет на верния кондензатор/и според теб и ще направя пробите.Имам всичко необходимо,скоро премятах някъде и дросела.
имам усещане ,че се заяждаш ! Дросела е най важен в случая .Грецовете естествно ,че ще загравят и трябва да са с охлаждане -било на радиатор или с вентилатор , но сложи един кондензатор ,какъвто намериш за проба -4 ...6 8 ....20 мкф на изхода след греца и пробвай -аз не съм спец и не говоря глупости -пробвай снимай и пиши
koveslav - майстор
andro440 написа:
koveslav написа:
имам усещане ,че се заяждаш ! Дросела е най важен в случая .Грецовете естествно ,че ще загравят и трябва да са с охлаждане -било на радиатор или с вентилатор , но сложи един кондензатор ,какъвто намериш за проба -4 ...6 8 ....20 мкф на изхода след греца и пробвай -аз не съм спец и не говоря глупости -пробвай снимай и пиши
Само с такива впечатления не оставай! Ако нещата проработят,даже ще почерпя.Пробвал съм и не съм успявал,не се хваля с това но и не го крия! :partyman:
andro440 - майстор
koveslav написа:
andro440 написа:
koveslav написа:
Само с такива впечатления не оставай! Ако нещата проработят,даже ще почерпя.Пробвал съм и не съм успявал,не се хваля с това но и не го крия! :partyman:
в случая разсъждавам по следния начин -на инверторите им правят така наречения бърз старт ,като се прави една електроника ,която да държи изходното напрежение високо -около 100 волта /ПРИМЕРНО ГОВОРЯ / ако трябват факти ,ще постна материал .Логично е при един трансформаторен електрожен с падаща характеристика и изходно напрежение от около 45 -50 волта ,като му поставиш грец /4 диода / -напрежението да падне ,но с помоща на /лц/ група -напрежението ще скочи с поне 20 волта -говоря за дросел и кондензатор . Имаме правотоков електрожен вече и с начално /висок старт / палене . не съм пробвал нещата ,които пиша ,но съм убеден в тях :cool:
jordanvass - майстор
andro440 написа:
Колега andro440, никъде досега не се е споменавала думата кондензатор. Авторът, всички останали, а и самият ти говорите единствено за изправител с диоди, евентуално плюс дросел:
andro440 написа:
може да се постигне резултат с 5 броя изправителни греца за по 1000 волта и за 50 Ампера на общ радиатор ,цената е по левче за брой + дросел от малко жица и един магнитопровод
Някъде тук да виждаш кондензатор, освен в мислите си? Говорим за изправител, не за филтър с кондензатор.
koveslav - майстор
Ок-пакет кондензатори като на телоподававащото(но както каза-за високо напрежение) трябват,така ли? Пробвал съм само с диоди и дросел,явно липсата на кондери е проблем.
andro440 - майстор
jordanvass написа:
andro440 написа:
Колега andro440, никъде досега не се е споменавала думата кондензатор. Авторът, всички останали, а и самият ти говорите единствено за изправител с диоди, евентуално плюс дросел:
andro440 написа:
може да се постигне резултат с 5 броя изправителни греца за по 1000 волта и за 50 Ампера на общ радиатор ,цената е по левче за брой + дросел от малко жица и един магнитопровод
Някъде тук да виждаш кондензатор, освен в мислите си? Говорим за изправител, не за филтър с кондензатор.
дай идея колега -темата за това е пусната ! не да ме питаш какво виждам !

Тема "Кракра с изправител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: