Гледам са цяла серия унибокс. Показаното по-горе на снимката няма смес. вентил, но има и такива които имат. Сигурно са по 200лв.

filmatoplo написа:Такъв унибокс съм си правил преди 10 Тина години сам ,в котия за ел инсталация внедрявах кран с термоглава ,обезвъздушител и връзки за тръбата .Вкопавах кутията в стената на 1,20 м от пода .По този начин прекъсва връщащата тръба на кръга водно подово за съответната стая.Още си работи така инсталацията ,след време като се появи Интернет намерих и аз тези неща показани като Унибокс и подобни .Който не вярва да дойде ще му ги покажа.От стената се гледа само капачето на кутията с изрязан кръгъл отвор от който се показва термоглава,настройваш си я на определена температура както при радиаторите .Уважавам хората които мислят иновативно. И аз обичам да експериментирам и да пробвам нови неща. Преди време направих на едни клиенти отоплителна инсталация, която вързах към кондензатора на хладилна инсталация, с която замръзяваха кюфтета. Имаха си такъв цех. Сметките им за ток паднаха със 6-700 лв/месец. С други думи открих топлата водя
EnergySolutions написа:Ето малко текст, който съм копирал от каталога. Опитах се да го прикача, но не знам, как да прикача pdf.А отговорите на моите въпроси? Каталога го имам и на електронен, и на хартиен носител и го ползвам
Спецификации:
„Unibox E“ на Oventrop в повърхностно отопление и охлаждане
– за темпериране на подови и стенни повърхности чрез
ограничаване на температурата във връщащата линия
или
– за регулиране на температурата в отделни помещения и
ограничаване на температурата във връщащата линия
Технически данни:
макс. работна температура ts: 100 °C
макс. работно налягане ps:0 10 bar
макс. диференциално налягане: 1 bar
Монтажна дълбочина: 57 mm
Комплект за монтаж „Unibox E T“, за регулиране на темпера-
турата в отделни помещения с термостатен вентил (регулиране
на стайната температура), състоящ се от:
Кутия за монтаж на стена с термостатен вентил с предвари-
телна настройка, вентил за обезвъздушаване и промиване,
покриващ панел с термостат с нулева позиция; вентилна
връзка G 3⁄4 за адаптори на Oventrop
Температурен диапазон: 7-28 °C (стайна температура)
0 = пълно затваряне
* = ок. 7 °C, символ “защита от замръзване”
1 = ок. 12 °C
2 = ок. 16 °C
3 = ок. 20 °C
4 = ок. 24 °C
5 = ок. 28 °C
Прод. номер: вж. Таблицата
Комплект за монтаж „Unibox E RTL“, за ограничаване на
температурата на отоплителни повърхности с ограничител на
температурата във връщащата линия, състоящ се от:
Кутия за монтаж на стена с интегриран ограничител на темпе-
ратурата във връщащата линия, вентил за обезвъздушаване и
промиване, покриващ панел; вентилна връзка G 3⁄4 за адаптори
на Oventrop
Температурен диапазон: 20-40 °C (темп. във връщ. линия),
скала от 0 до 40; числовите стойности показват макс. темпе-
ратура във връщащата линия в °C.
radius написа:Найлона ( паропреградата) между замазката и XPS-a с каква функция е?Според немците, основната функция на найлона над XPS-a е да предпазва изолацията от водата на замазката от една страна, а от друга позволява т.нар. "плуване" на замазката. Ако се слага паропреграда то тя е препоръчително да е под изолацията, а не над, за да я пази от влага навлизаща от суровия под.
LazarGanev написа: А отговорите на моите въпроси? Каталога го имам и на електронен, и на хартиен носител и го ползвамАма това вярно как ще ограничи подaващата като няма достъп до нея.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: