Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
benimm8808 написа:
Лятото ми се случи бойлера да спре на 84гр. точно към 15:30 така си и остана на 84гр.-сянката покри колектора.Следващия и последващия ден бяха много дъждовни,но не ми се наложи да пускам реотана за подгряване- карах 2 дена от запаса на бойлера.
Тогава разбрах предимството на големия бойлер.

Поздрави.
Ако беше избрал 300л щеше да си още по-добре и нямаше да я има тази тема :) . А иначе тази температура 65*С не е фикцирана, а препоръчителна според производителя, за да има запас да поема топлина при охлаждането на панелите
Evgeniy - майстор
А мерил ли си колко е в средата и долу, когато горе е 80?
kuuuuuul - майстор
Тем. на която спира помпата може да се променя,защо си я сложил на 84гр? Аз съм я сложил на 95гр защото като се вдигне тем. толкова, загубите се увеличават и когато помпата върти вероятността от прегряване намалява.Датчика на камината можеш да го сложиш по надолу или му сложи изилация за да включва при по висока тем.
EnergySolutions - напреднал
Здравей
Според мен единия вариант е да сложишш температурен предпазен клапан, който при достигане на температурата да ти симулира консумация и да разтовари малко сиситемата. Не съм запознат с управлението, но ако можеш да повишиш темпшературата при която изключва помпата, смятам ще е най-добре. Не знам защо е нагласено на 84 градуса, вероятно производителя се презастрахова. Струва ми се ниска температура. Ако имаш тази възможност, го направи. Имаш вариан да добавиш и друг бойлер, но този вариант вече става малко по-сложен за настройка.
benimm8808 - специалист
Evgeniy написа:
А мерил ли си колко е в средата и долу, когато горе е 80?
Долу няма как да се премерят градусите на Теси бойлерите(Елдомските могат), в средата температурата е същата като в горна точка( в повечето случай -1 градус от горната).Пускам ви и една снимка от днес, слънцегреене от 14:00 до 15:30.

Прикачен файл

12033135_10206344958926388_698436631734912903_n.jpg
12033135_10206344958926388_698436631734912903_n.jpg (10.01 KиБ) Видяна 870 пъти
benimm8808 - специалист
kuuuuuul написа:
Тем. на която спира помпата може да се променя,защо си я сложил на 84гр? Аз съм я сложил на 95гр
Казвай веднага от къде,преровил съм менюто и така и не намерих от къде да вдигна градусите за прегряване!
benimm8808 - специалист
Evgeniy написа:
Един термостат за разхлаждане при достигане на 80-83 градуса е по добър вариант може би.
Механичен с раздвижка не виждам как и къде може да се сложи така,че да пуска помпата на камината?
Виж ако имаш идея за електронен е друга бира.
kuuuuuul - майстор
Прикачен файл:
1.jpg
benimm8808 написа:
kuuuuuul написа:
Тем. на която спира помпата може да се променя,защо си я сложил на 84гр? Аз съм я сложил на 95гр
Казвай веднага от къде,преровил съм менюто и така и не намерих от къде да вдигна градусите за прегряване!
Моето е по простия модел NHC-H34 , но би трябвало да е еднакво.
Evgeniy - майстор
benimm8808 написа:
Виж ако имаш идея за електронен е друга бира.
Електронен или просто електрически - нещо, което да превключи помпата от каминно управление директно към мрежата и тя - помпата да охлажда.
benimm8808 - специалист
kuuuuuul написа:
Прикачен файл:
1.jpg
benimm8808 написа:
kuuuuuul написа:
Моето е по простия модел NHC-H34 , но би трябвало да е еднакво.
NHC-H41 няма такава опция.

Тема "Въпрос за охлаждане на бойлер през парна инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: