Лазар, във връзка с темата за радиаторите, която пуснах(и ти също си активен там, за което благодаря), дали ще можеш да ми помогнеш на база прикачения файл с данни за Кинград да уточним кои размери да взема, за да съм сигурен, че всичко ще е наред с топленето при кондензен режим?
За съжаление в този документ данните за радиаторите стигат до 22/600/2000, а от друг документ имам мощностите на на всички размери но само при t1/t2(°C) – 90/70/20. Но пък установих, че при всички радиатори на Кинград мощността при 55/45/20°C представлява 40% от мощността при 90/70/20°C.
Съответно мощностите на по-големите при 90/70/20°C са:
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2300 - 4394W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2600 - 4968W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x3000 - 5732W
преизчислено за 55/45/20°C се получава:
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2300 - 1757.6W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2600 - 1987.2W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x3000 - 2292.8W
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
70 мнения в "кондензен котел с радиатори"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Това перална ли е или ютия?
rosnaj
- помощник
До г-н Ганев!Здравей Лазаре!Моля Те за професионален неангажиращ съвет:Ориентирал съм се към преустройство на парно:от камина с водна риза на дърва-към кондензен газов котел.Отопляемата площ е: 3 стаи от къща с около 60 кв.м общо,(етажа е 98 кв.м )+ серпентина 3 кВт от 80 литров варненски неръждаем бойлер..Нямам външна изолация на стаите(циментова мазилка е).Отдолу и отгоре е неотопляемо,нямам и ват топлинка от слънцето през зимата,понеже 8-етажен блок пречи.Радиаторите са алуминиеви:25 глидера Н350 в едната стая,по 19 и по 21 глидера Н 500 в другите 2 стаи.Скачени чрез гъвкави тръби ф16 мм(3/8").Последното изпълнение явно беше грешка-намислил съм да ги подменя пак с гъвкави ф26мм(3/4'').Котела -евентуално си мисля за едноконтурен Bosch Condens 2500 2-14kW.(Тук, дали има значение дали топлообменника е неръждаем или алуминиев-опасявам се че алумина е с по-къс живот?!).И съм пред дилемата:Евентуалния газовия бойлер във влажната баня ли да е или да е в тоалетната с по-дълга сдвоената тръба за кондензата. Явно ще се наложи да набавя и датчик CT100 или CT100.Филтъра ми беше обикновен бронзов 3/4-трябва и там май трябва подмяна с някакъв хубав утаител.В затворения кръг съм слагал и антифриз и калиев бихромат-май само мека вода трябва.Моля Те:ако ще е газ (аз съм в зоната на "Овъргаз")-ще ми се първо, да ти платя командировъчно и консулт за в къщи(Варна),да преценя да се захващам ли изобщо или да мисля за хиперинверторни климатици.Поздрав Росен
LazarGanev
- "Велик майстор"
К'ви командировъчни бе човек, аз съм си командирован, пък консултации от тоя тип са на промоция - безплатни
. На лични ти пращам телефон за връзка.

Георги Г Г
- напреднал
Да повдигна темата.
Може ли автора на темата да сподели, коя фирма му прави инсталацията, каква е крайната конфигурация?
Аз също съм от Стара Загора и правя проучвания, но фирмите са много потайни докато не се закачиш на въдицата. Затова, ще съм много благодарен да споделите своя опит.
Може ли автора на темата да сподели, коя фирма му прави инсталацията, каква е крайната конфигурация?
Аз също съм от Стара Загора и правя проучвания, но фирмите са много потайни докато не се закачиш на въдицата. Затова, ще съм много благодарен да споделите своя опит.
xaumahata
- напреднал
Здравейте, позагубих се известно време, защото много ангажименти, а и ремонта в апаратамента се проточи.
За Стара Загора инсталацията както на мен, така и на комшиите от горе, дори и в момента в апартамента на родителите на жена ми я правиха хората на Христо Сабанджиев - фирмата му се казва Комерторг - http://www.komertorg.com/. Има и други фирми, които ми направиха добро впечатление. Ако искате още инфо пишете на лични. (ако това е реклама моля администратора да не изтрива целия пост)
Аз лично все още не съм пускал котела
тъй като не сме се нанесли все още, но комшиите над нас са много доволни от резултата. Хората му работят много чисто и прецизно и всичко се изпива до детайл.
Имам въпрос към Лазар - предвид описаните мощмности на радиаторите ми мислиш ли, че мога да пробвам котела с температури 40/30 и ако ДА как да процедирам със секретните кранове? Ако ли НЕ какви препоръки за температури ще дадеш и отново как да настроя секретните кранове?
Благодаря!
За Стара Загора инсталацията както на мен, така и на комшиите от горе, дори и в момента в апартамента на родителите на жена ми я правиха хората на Христо Сабанджиев - фирмата му се казва Комерторг - http://www.komertorg.com/. Има и други фирми, които ми направиха добро впечатление. Ако искате още инфо пишете на лични. (ако това е реклама моля администратора да не изтрива целия пост)
Аз лично все още не съм пускал котела

Имам въпрос към Лазар - предвид описаните мощмности на радиаторите ми мислиш ли, че мога да пробвам котела с температури 40/30 и ако ДА как да процедирам със секретните кранове? Ако ли НЕ какви препоръки за температури ще дадеш и отново как да настроя секретните кранове?
Благодаря!
LazarGanev
- "Велик майстор"
Не знам какъв ти е котела. Язък, че похвали инсталаторската фирма, пък сега задаваш такива въпроси
. Добрата фирма не се познава само да монтира радиатори и да пуска тръби. Не знам какъв ти е котела, но аз като монтирам котел, на клиента не му се налага да пита по форумите в какъв режим и при какви настройки да работи котела, как да си регулира радиаторите, защото ние сме ги регулирали. Котелът се дава на макс, задаваш дневна и нощна стайна температура и регулаторът сам избира режима, температурата на водата и мощността.

Тема "кондензен котел с радиатори" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература