• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Става, ама €
:wink:
xaumahata - напреднал
Лазар, във връзка с темата за радиаторите, която пуснах(и ти също си активен там, за което благодаря), дали ще можеш да ми помогнеш на база прикачения файл с данни за Кинград да уточним кои размери да взема, за да съм сигурен, че всичко ще е наред с топленето при кондензен режим?
За съжаление в този документ данните за радиаторите стигат до 22/600/2000, а от друг документ имам мощностите на на всички размери но само при t1/t2(°C) – 90/70/20. Но пък установих, че при всички радиатори на Кинград мощността при 55/45/20°C представлява 40% от мощността при 90/70/20°C.
Съответно мощностите на по-големите при 90/70/20°C са:
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2300 - 4394W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2600 - 4968W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x3000 - 5732W

преизчислено за 55/45/20°C се получава:
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2300 - 1757.6W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x2600 - 1987.2W
KORADO - Kingrad compact - тип 22 – 600x3000 - 2292.8W

Прикачен файл

kingrad.jpg
xaumahata - напреднал
Някой има ли впечатления от Ariston Genus Premium Evo 24кВ
Има сериозна модулация: 2.5 - 22 кВ
Това перална ли е или ютия?
rosnaj - помощник
До г-н Ганев!Здравей Лазаре!Моля Те за професионален неангажиращ съвет:Ориентирал съм се към преустройство на парно:от камина с водна риза на дърва-към кондензен газов котел.Отопляемата площ е: 3 стаи от къща с около 60 кв.м общо,(етажа е 98 кв.м )+ серпентина 3 кВт от 80 литров варненски неръждаем бойлер..Нямам външна изолация на стаите(циментова мазилка е).Отдолу и отгоре е неотопляемо,нямам и ват топлинка от слънцето през зимата,понеже 8-етажен блок пречи.Радиаторите са алуминиеви:25 глидера Н350 в едната стая,по 19 и по 21 глидера Н 500 в другите 2 стаи.Скачени чрез гъвкави тръби ф16 мм(3/8").Последното изпълнение явно беше грешка-намислил съм да ги подменя пак с гъвкави ф26мм(3/4'').Котела -евентуално си мисля за едноконтурен Bosch Condens 2500 2-14kW.(Тук, дали има значение дали топлообменника е неръждаем или алуминиев-опасявам се че алумина е с по-къс живот?!).И съм пред дилемата:Евентуалния газовия бойлер във влажната баня ли да е или да е в тоалетната с по-дълга сдвоената тръба за кондензата. Явно ще се наложи да набавя и датчик CT100 или CT100.Филтъра ми беше обикновен бронзов 3/4-трябва и там май трябва подмяна с някакъв хубав утаител.В затворения кръг съм слагал и антифриз и калиев бихромат-май само мека вода трябва.Моля Те:ако ще е газ (аз съм в зоната на "Овъргаз")-ще ми се първо, да ти платя командировъчно и консулт за в къщи(Варна),да преценя да се захващам ли изобщо или да мисля за хиперинверторни климатици.Поздрав Росен
К'ви командировъчни бе човек, аз съм си командирован, пък консултации от тоя тип са на промоция - безплатни :) . На лични ти пращам телефон за връзка.
Георги Г Г - напреднал
Да повдигна темата.
Може ли автора на темата да сподели, коя фирма му прави инсталацията, каква е крайната конфигурация?
Аз също съм от Стара Загора и правя проучвания, но фирмите са много потайни докато не се закачиш на въдицата. Затова, ще съм много благодарен да споделите своя опит.
MuTeB_ - специалист
Още един заинтересуван за мнение при избор на монтажен екип.
xaumahata - напреднал
Здравейте, позагубих се известно време, защото много ангажименти, а и ремонта в апаратамента се проточи.
За Стара Загора инсталацията както на мен, така и на комшиите от горе, дори и в момента в апартамента на родителите на жена ми я правиха хората на Христо Сабанджиев - фирмата му се казва Комерторг - http://www.komertorg.com/. Има и други фирми, които ми направиха добро впечатление. Ако искате още инфо пишете на лични. (ако това е реклама моля администратора да не изтрива целия пост)
Аз лично все още не съм пускал котела :rolleyes: тъй като не сме се нанесли все още, но комшиите над нас са много доволни от резултата. Хората му работят много чисто и прецизно и всичко се изпива до детайл.

Имам въпрос към Лазар - предвид описаните мощмности на радиаторите ми мислиш ли, че мога да пробвам котела с температури 40/30 и ако ДА как да процедирам със секретните кранове? Ако ли НЕ какви препоръки за температури ще дадеш и отново как да настроя секретните кранове?

Благодаря!
Не знам какъв ти е котела. Язък, че похвали инсталаторската фирма, пък сега задаваш такива въпроси :cool: . Добрата фирма не се познава само да монтира радиатори и да пуска тръби. Не знам какъв ти е котела, но аз като монтирам котел, на клиента не му се налага да пита по форумите в какъв режим и при какви настройки да работи котела, как да си регулира радиаторите, защото ние сме ги регулирали. Котелът се дава на макс, задаваш дневна и нощна стайна температура и регулаторът сам избира режима, температурата на водата и мощността.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "кондензен котел с радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: