Желателно-филтър и два крана към помпата. Вече продават и филтър с крана,комбиниран в едно тяло.Освен това на т.н."сепаратор" / допълнителен съд-ДС/ е желателно да имаш нивопоказател. На чертежа има един "предпазен вентил"? Ако е DB системата,той е излишен.Помисли също за начина на пълнене и източване -при необходимост.
шоп написа:Схемата може да вярна при 100% слънчев летен ден. И не е указано за кой паралел се отнася кръговата диаграма.От това къде е точката за 100 % съдя, че става дума за 45 -ти паралел (ако приемем, че оптималния наклон е равен на паралела) Ако мислено "плъзгаш" мишената нагоре - надолу по цветната графика би трябвало да получиш резултата за всяка географска ширина. Горе, вдясно пише, че графиката е на годишна база, а не за конкретен "слънчев летен ден"
Колко такива дни ще имаш в Бг при 365 дни годишно?
шоп написа:Аз бих препоръчал юг или югоизток насоченост за да сме доволни в добивите. Колко дни ще имаш хубаво слънце след 17 часа?Абсолютно ми е ясно кой е оптималния наклон и ориентация, въпроса е колко неефективен е този, който ми се иска.
шоп написа:Инвестиция в това изложение и в 100% дублиране на площа на колекторите аз не бих направил за себе си.Тези 100% на базата на някави данни или личен опит ли са или просто предполагаеми?
шоп написа:Питай ги тези от Viessmann, за екватора ли се отнася кръговата диаграма или за ширината на Москва!Не познавам никой от Viessmann, просто написах от къде съм взел картинката.
Ще ти ти изготвят проект, ще го изпълнят ли и да се подпишат под него?
По скоро бих ги попитал за конкретен панел (стъкло) ли става дума. Доколко призматичното стъкло отразявя по - малко косото слънцегреене?
Просто искам да си направя сметката дали мога да дам примерно още 500 лв. за допълнителен панел, да спестя 200 лв. за стойки и да не си развалям визията. Забелязал съм, че в Германия почти всички панели си лежат по покривите и ги няма тези шедьоври на винкелния арт. Както и външни тела за климатици по фасадите.