• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dundurma написа:
мисълта ми беше дали има разлика между ГАЗКОЛОНА или ДОСТАВЕНА
Има разбира се! В цената. Нали някой трябва да плати осигуровките на батковците дето и я носят :cool:
ilian ivanov - специалист
Цената на колонка е за литър, а другата е за килограм.По принцип за домакински нужди , трябва да съдържа повече пропан, но едва ли е така.Аз лично предпочитам да пълня на кантар.Малко по-скъпо, но не се препълва бутилката и е по-безопасно :!:
lov - майстор
Съотношението е каквото ти го забърка търговеца. :) Не се шегувам. А принципно той има сметка да купува и продава повече пропан. Причината е че в рафинерията се продава на килограм а после той го продава на литър. И цените на двата продукта са различни а кат добавиш относителното тегло пък хептен има далавера.
Иначе трябва да има разлика в цената с автомобилната заради по ниския акциз но пък те си слагат по голяма търговска. Реално сметките при продажбите по закон са различни заради акциза. Но те пък дигат надценката и те така за потребителя няма далавера. Държавата сваля прави облегчение ама от него се облажават само търговците. :x Щото ползват закона че на газовите колонки не могат да се разреждат битови бутилки. А това че някъде го правят е отделен въпрос.
Илчо Илиев - майстор
n_a написа:
dundurma написа:
мисълта ми беше дали има разлика между ГАЗКОЛОНА или ДОСТАВЕНА
Има разбира се! В цената. Нали някой трябва да плати осигуровките на батковците дето и я носят :cool:
Еб...ти и осигуровките,вероятно ги осигуряват на 10000 лв. заплата :axe:

Есента си пълних малките бутилки( до Лидъл,до Журелата), просто ме разбиха-3лв/кг....
Това с пълненето от колонка си е лобизъм и далаверка на ''некои'' наши хора,в началото беше заради сините бутилки,реално в тях има 16-18л.а и като се има в предвид,че тя газ не би трябвало да има акциз като при тая за колите,то крайната цена би трябвало да е доста под заветните 26-28/бут.,но.....в абсурдистан е така..
Това с препълването си е стар виц и малцина му се връзват,защо като гръмне някоя бутилка и се осират да го коментират 3 дена по всички медии,а за гърмящи АГУ никой не споменава...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
осигуровките ... Е тъй-де :-) в 2 думи само ти вкарах и няколкото акциза и иронията и сарказма
lov - майстор
Илчо Илиев написа:
.
Това с пълненето от колонка си е лобизъм и далаверка на ''некои'' наши хора,в началото беше заради сините бутилки,реално в тях има 16-18л.а и като се има в предвид,че тя газ не би трябвало да има акциз като при тая за колите,то крайната цена би трябвало да е доста под заветните 26-28/бут.,но.....в абсурдистан е така..
Това с препълването си е стар виц и малцина му се връзват,защо като гръмне някоя бутилка и се осират да го коментират 3 дена по всички медии,а за гърмящи АГУ никой не споменава...
Това особенно с червеното сигурен ли си че не става. Щото аз не веднъж съм го правил но не някой да ми зарежда а лично в кризавите години кога се занимавах с газ станции. А гръмнали бутилки съм видял достатъчно. Зареждай си кога допълваш задължително на кантар особенно лятото. С някакви 30-40 стотинки няма да забогатееш. Кога със сигурност е празна бутилката ако не се правят глупости с препълване няма проблем. обяснявал съм го в друга тема.
Илчо Илиев - майстор
Не искам да споря с теб,нямам твоя опит,но не вярвам някой да си носи наполовина пълна бутилка за зареждане,а и бензанджиите знаят колко се зарежда....
Темата е дълга,а и казаното от мен имаше друг подтекст,но ти отиде другаде,както и да е..,
dundurma - специалист
евтенийкааааааааааааа https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 1%80%D0%B0
и в крайна сметка не разбрах-газта една и съща ли е или ЙОКМУ
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Газът се нарича пропан-бутан. Нефтохим произвежда и продава пропан-бутан. Дали е една и съща неее знам. Да каже някой знаещ колега :rolleyes:
dundurma - специалист
един приятел ми донесе МАЛКА брана-65 см.,но на дъното е изпъкнала около 10 см.диаметър(така си е оргиналдъ).как да се направи равна.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: