Добре може и да не се получи, но защо директно не използваш напрежението от стабилизатора? 12V на 3А са ти 36W. С 36 вата отделени върху 4ом човка би се получил добър резултат. Само си намери малко константан, измери му съпротивлението на метър и прецени колко ще ти трябва. Между другото трафа ти вади 37Vеф ако правилно разчитам намотките, това е странно, като се има предвид че стабилизатора е за 12V, но пък ще ти свърши перфектна работа. Взимаш един проводник 4мм, махаш вторичните и навиваш на всяко рамо по 3.5 намотки и ги свързваш в центъра. Това ти е средната точка, нея я заземяваш. След това намираш си константан мериш за 0.1ома и го слагаш него между двете намотки. Това ще ти даде 2V на 20A, което си е 40W мощност отделена върху съвсем малко парче константан. Ако не се запали константана, ще ти върши перфектна работа. Само виж как да го отделиш от от кабелите малко по качествено, че ще отделя топлина и върху тях.
thebugger написа:Добре може и да не се получи, но защо директно не използваш напрежението от стабилизатора?Последно трафа който намерих ми е перфектен, няма да разглабям стабилизатора вече

DundyTheCroc написа:Аз по руските форуми пирограф от траф на микровълнова не съм виждал
Хвърлих слуха за трафа от микровълнова защото този тук е направен така, даже офертирах от базар човек който го продаваше за 10лв
https://www.youtube.com/watch?v=h6w7HKkCo1g
но прецених именно че е много VA и че ще грее...
moimoimoi написа:купи си електротехнически картон за да разделиш първичната от вторичнатаИ аз тъй искам но гол твърд проводник 6мм2 май трябва да си правя... ще видя по-късно - има и кабели с не-винилени изолации издръжливи на температура. Истината обаче е че след 10 мин работа трафа е напълно студен, само кабела към върха е доста топъл.
отделно не се ползва проводник с винилитова изолация а лакиран проводник.
естествено той е твърд и трудно ще го навиеш.
незнам дали не е по добра идея да си вземея гол проводник без изолация и да го вкараш в лако-тръба и така да го навиеш на трансформатора