• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония - специалист
крум написа:
Нещо това с 48-те часа не го разбрах - ваксата поема 15 минути, след това трябва да се махне излишното с парцал.
Това го направиха хората от Forest Trade. След което добавиха, че по принцип не трябва да се мокри за 48 часа, сега (понеже е лято) съхнело по-бързо, та можело и след 36 часа, дааааже 24 часа. Ама аз реших за по-сигурно да се въздържам два дни, че искам да си остане все така красиво :)
Ние пък днес минахме с течния сапун и изтъркахме плота. Голяма работа е тоя сапун, ще знаеш. Имаше едно петно от чаша (предполагаме, че е от маслини), което вече бяхме прежалили. Изчисти го! Минах след това с реноватор. Плотът е по-хубав отколкото беше, като го намазах с маслото - лъщи, убиец е.
Много ме радваш с тези думи :) Още в понеделник ще поръчам всичките химикали!
И на нас ни се появи малка пукнатина на едната дъска, така че съм сигурен, че на скапаняците от Форест Трейд не им е хубава дървесината.
Пффф... А такива прекрасни неща показваха на Стройко... Btw познай как точно успях да накарам някой да дойде у дома -- като звънях до побъркване на шефката им, разбира се. Никой от "отговорните" не си вдигаше телефона :censored:
крум - специалист
Да, българска му работа.
Аз от 2 седмици звъня до полуда всеки ден на ЧЕЗ, щото ни спират тока поне 2 пъти дневно за по 5-10 минути.
УПС-ът вече държи по 2 минути... Скапаха го за има-няма 3 месеца.

Как ми е омръзнало...
Като ми се отвори малко време тръгвам да пускам жалби и възражения.
Антония - специалист
Ха-ха :lol: Днес писах гневен мейл на CEZ, че са изчислили една сметка за следващите месеци, ум да ти зайде. Искат по 169,67 лева за юни, за юли и за август. Това при условие, че за периода от януари насам сметките са по 1-2 лева на месец, а от 2005 година до ден днешен никога не е плащано повече от 40 лева. Представяш ли си каква калкулация е паднало, та да ги докарат до 170 лева :lьge:
Антония - специалист
Днес получихме всички части за мебелите:

Изображение

Белите елементи са останали отзад и затова не се виждат. Ама са много :) Уцелила съм и двата цвята, дъбът доста прилича на цвета на вратите, които уж са сребрист бряст. Гърбът на гардероба и на етажерките е ПДЧ, само на шкафовете ще сложим MDF гръбче. Утре в 9 сутринта почваме, мебелистът вика, че до вечерта всичко ще е сглобено, макар че като гледам що работа има... лошо ми става. Ама ако се наложи и по нощите ще се работи, че в понеделник заминаваме за Виена за една седмица, просто трябва да се приключи работата :)
finty - напреднал
Чакам с нетърпение подробни снимки на завършената гарсониерка, стълът много ми допада а ние почваме ремонт през август и ще ми е много полезно.

Чудесно сте се справили, и с много вкус!
Антония - специалист
Днес ще завърши монтажът на мебелите, ще почистя флумастера, с който са нашарени всички вратички и ще покажа снимки. Дори и в незавършен вид ми се струва, че добре се получава всичко :) Има малък проблем с една фуга между два шкафа, просто стената е крива и не може да ги долепим плътно, ама мислим варианти за прикриване. Пушовете работят добре; масичката наистина е височка като за холна, ама пък е точно по мярка на дивана, така че съм доволна; още не сме избрали дръжки за чекмеджетата на скрина и контейнерите, ще търся нещо минималистично. И май това е. Уф, айде, да се свършва вече, че не се живее с всички вещи на куп.
Антония, много ми харесва душа на Mira- waterveil. Наистина изглежда стабилен и страшно елегантен. Искам да те попитам ти откъде го купи. Дали ще имат магазин в Бургас или във Варна?Аз по принцип съм от Бъргас.
Антония - специалист
Взех душа от Decor Center. Видях на сайта им, че имат магазин в Слънчев бряг, сравнително близо ти е :) Обаче те не са вносителите на Mira в България. Разбрах го, защото си харесах единствения модел, който го нямаше наличен в магазина, макар и да бе изложен. Консултантът вдигна телефона, обади се на някаква кака със "Здрасти, от Декор Център ти се обаждам" и я попита дали им е дошла новата стока, тя потвърди и той се зарадва "О, значи ще ти пусна поръчка да заредим и ние от вас". За съжаление не откривам информация кой точно е вносителят...

Btw след месец и половина експлоатация потвърждавам: много як душ се оказа, доволна съм от покупката.

И да пусна сводката за развитието по апартамента.

1. Банята е почти готова. Вчера най-накрая монтираха стъклените прегради около душа, до 7 вечерта ми "гостуваха" майсторите, та не успях да лъсна всичко и да го снимам :) Довечера. Остана само да купя стойка за тоалетна хартия и закачалки за кърпи. Харесах си едни Blomus:

Изображение

... видях, че Продиз (Продес?) ги продават, освен да се разходя до Черни връх и да видя дали и на живо са толкова яки... :)

2. Холът също е почти готов. Уловката? Липсват ми вътрешните рафтчета на шкафовете. Т.е. на външен вид е почти ОК, обаче все още не могат да се ползват защото няма смисъл да редя вътре дрехи, а след някой и друг ден да дойдат майсторите и да се чудя къде да сложа всичко :) Здраве да е, ще изтраем още малко. А, и скринът не е досглобен, че се оказа с половин сантиметър по-голям от мястото, където ще е, и го пратихме за смаляване.

Още не съм купила столове за пред бюрото, лашкам се между едни с дамаска от Мобексперт, които са точно каквото искаме, ама струват от 500 лева нагоре, и едни с кожа от Лабиринт, които като конструкция са ОК, ама нали не харесваме кожа, за това пък са 120-150 лева само... Почнах да се чудя дали да не купим кожените, пък след това да ги претапицираме, по-евтино ще излезе.

3. В кухнята трябва да се монтират водобранните лайсни и вратичката на шкафа, където е пъхната пералнята. Ще стане около 1 август някъде, ама не е болка за умиране.

Като цяло -- бавно вървим към приключване на цялата сага. Истерията, с която почна всичко, ме напусна отдавна, вече почти нищо не може да ме ядоса. И грам не си давам зор, нали имаме покрив над главата и легло, всичко останало ще си дойде леко-полеко на мястото си. Правя планове за бърза екскурзия този уикенд, на планина евентуално, и събирам инфо за по-дълго пътуване из Средиземноморието (прицелили сме се в Испания за през септември).

А тази снимка е на двореца Шьонбрун във Виена, където бяхме миналата седмица:

Изображение

Обърнете внимание с какво боядисват фасадата :) И още една снимка, този път на обикновена къщица в предградието Гринциг (нещо като Банкя на Виена :) ):

Изображение

Построена през 1150-та година... Впечатлих се, все пак не става дума за замъци някакви, та да ги пазят толкова дълго. У нас къщи на 50 години ги обявяваме за негодни за обитаване с лека ръка.
klaris - напреднал
Завършихте ли ремонта?
Антония - специалист
Не :) Има за сглобяване още един скрин, като го направят и него (тази седмица, надявам се), ще дойде отново бояджията да удари още една ръка латекс на кухнята и банята, че като монтираха разни неща (душ параван, кухненски плот, шкафове) нацапаха стените.

Ама си живеем по живо, по здраво, не се ядосваме на неуредиците, защото от хабене на нерви файда няма :)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: