Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin
- майстор
103 мнения в "Нула на 12v DC към нула на 220v AC?"
kamikadzzze
- напреднал
50 херца е според брошурата, което е нормално за ел двигател де, все се надявах някой да е измислил и за прав ток.
jordanvass
- майстор
Не че не може да се измисли, но постояннотоковите мотори са с четки, а четките не са добър вариант при продължителна работа на мотора - хабят се бързо. А са и по-шумни. Затова трудно ще намериш вентилатор за баня на постоянен ток.
DundyTheCroc
- майстор
Компютърни вентилатори на 12 волта колкото искаш, размери всякакви. Е, не са за монтаж в отдушника, но винаги можеш да присадиш перката в корпуса от такъв за баня. Безчеткови са 

kamikadzzze
- напреднал
Благодаря много, идеята е много добра
shadow__01
- майстор
Аз като гледам схемата всичко ще си работи и без "дебелия син".
Имаше едни стълбищни автомати (български) на които беше направен този номер за да може да се използват към трипроводна (стълбищна) инсталация.
Имаше едни стълбищни автомати (български) на които беше направен този номер за да може да се използват към трипроводна (стълбищна) инсталация.
ktamen
- специалист
sstefanov написа:И във всяка такава лампа има ненадеждна електроника, която намалява напрежението на 12В (или някакво друго подобно напрежение). Почти всички изгорели ЛЕД лампи, които съм сменял са били със здрави диоди и гръмнало захранване. Отчайващо ниският КПД на тези захранвания си е съвсем отделна тема.sstefanov написа:Каква е целта на цялото упражнение?
Има достатъчно LED лампи на 230V.
Все пак не е зле да се провери инсталацията дали ще издържи големината на тока и пада на напрежение при 12В. Често разни диодчета си лапкат по доста ампери, а като се включи всичко наведнъж, числото на амперите може да стане внушително и от кабелите да прокапят капки бакър.
Пада на напрежение е задължително също да се провери. Почти съм сигурен, че до далечните лампи ще стигат твърде малко волтове. А количеството светлина от диодите много силно зависи от напрежението. Може да изглежда, че свети пак толкова, но ако се захрани съседна лампа с истински 12В, се вижда, че разликата е внушителна.
ПП Аз съм слагал компютърен вентилатор в кухнята уж временно, щото такъв имах подръка, обаче си откара няколко години безпроблемна работа.
naB4o
- специалист
ktamen написа:Колко лампи си сменял преди да са работели 2 години? Теоритично, ако са под 2 години - рекламация и подмяна. Друг е въпроса ако са вземани от ebay, dx, aliexpress и т.н.sstefanov написа:Почти всички изгорели ЛЕД лампи, които съм сменял са били със здрави диоди и гръмнало захранване.sstefanov написа:Каква е целта на цялото упражнение?
Има достатъчно LED лампи на 230V.
Трансформатора няма ли си изводи +- Аз не можах да разбера общо взето самата "схема". Там от където си тръгва +12В трябва да си вземеш и -
Понякога е по-добре да платиш някой лев, било то за стока с гаранция от БГ, или на някой познат (не казвам дори майстор) дето поназнайва малко от тоците, отколкото да рискуваш да те дрънне тока, или пък да се вкараш в по-големи проблеми...
Едит: в момента тази инсталация е в окачен таван или не? Не мога да разбера от къде идва самото захранване. Този ДЕБЕЛ син кабел го има, но не мога да разбера към кой консуматор е свързан. Принципно кабелите се пускат преди затварянето на тавана, НО ако е направено както трябва, винаги ще можеш да си работиш и преработиш по мрежата.
Последна промяна от naB4o на пон май 02, 2016 12:56 am, променено общо 1 път.
Тема "Нула на 12v DC към нула на 220v AC?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература