hidrazin написа:Ти май не обичаш да четеш? В линка към закона ще намериш отговора на въпросите си.Да, нямам намерение да чета 100 страници закон по тема, която реално не ми е въобще интересна или професионално поприще. Интересно ми е да чета интересни неща, а не мисловната диария на някой пореден малоумник от правителството. Питам чисто етически, пък на второ място иде това което някой е изсрал в Държавен вестник. Истината е, че съм безкрайно недоволен от изнудването и събирането на данъци. Ето, в коментарите към новината пише как човек за 2 стотинки данък имал разправии за над 10лв. Еми нормално ли е?

Те са и за частите от колата, които ги продадох(след като я разфасовах), ще ми поискат още малко данък. Може и фирма да ми поискат, да искат да съм едноличен търговец, регистриран за продажба с авточасти.
Chefo77 написа: Защо си недоволен, полицаите да вземат процент от глобите е по-добър вариант, отколкото да вземат рушвети. Така поне ще имат стимул да дерат наред - не да пропускат този и онзи.Защото ще почнат глоби за щяло и нещяло - ето за това. А при тия неуредици в законите, както и всякакви моменти, които са двусмислени и неуредени, глоби могат да се раздават много. И ще се превърне в легален рекет. И не, пак ще пропускат този и онзи, защото този и онзи като са с връзки, пак са безсмъртни. Само обикновените хора ще обираме пешкира.