• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Ти май не обичаш да четеш? В линка към закона ще намериш отговора на въпросите си.
Да, нямам намерение да чета 100 страници закон по тема, която реално не ми е въобще интересна или професионално поприще. Интересно ми е да чета интересни неща, а не мисловната диария на някой пореден малоумник от правителството. Питам чисто етически, пък на второ място иде това което някой е изсрал в Държавен вестник. Истината е, че съм безкрайно недоволен от изнудването и събирането на данъци. Ето, в коментарите към новината пише как човек за 2 стотинки данък имал разправии за над 10лв. Еми нормално ли е? :x
Те са и за частите от колата, които ги продадох(след като я разфасовах), ще ми поискат още малко данък. Може и фирма да ми поискат, да искат да съм едноличен търговец, регистриран за продажба с авточасти.
Chefo77 написа:
Защо си недоволен, полицаите да вземат процент от глобите е по-добър вариант, отколкото да вземат рушвети. Така поне ще имат стимул да дерат наред - не да пропускат този и онзи.
Защото ще почнат глоби за щяло и нещяло - ето за това. А при тия неуредици в законите, както и всякакви моменти, които са двусмислени и неуредени, глоби могат да се раздават много. И ще се превърне в легален рекет. И не, пак ще пропускат този и онзи, защото този и онзи като са с връзки, пак са безсмъртни. Само обикновените хора ще обираме пешкира.
Chefo77 - майстор
Този и онзи като са с връзки, няма да ги пропускат, спокойно. Нека засече камерата, че си спрян, пък после виж как се оправдават, че си им бил познат. Като ги задължат да снимат нон-стоп, ще се получат нещата.
И не, не се притеснявай, че ще спират за щяло и нещяло. Няма да те спрат заради несложен колан, а ще гледат да спират за по-сериозни нарушения. Защото разправията е същата, а келепирът - по-голям.
Ти пак се опитваш като при камерите да се гледаш от онеправданата страна. Не прави нарушения и няма да ядеш хурката. Лесно е :)
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Не прави нарушения и няма да ядеш хурката. Лесно е :)
Когато законите са направени така, че да предразполагат към нарушаване или умишлено са оставени с капани и вратички, много трудно е да ги спазваш. Ако помислиш, има редица закони, които не следват здравият разум, а собствени правила на абсурда и безумието. Да снимат и стоп-нон, все едно, като същите такива ще ги гледат камерите. От време на време ще гърми по някой бушон, но ще си траят, защото и шефчетата гушат парички.
Явно вярваш в приказката "и един мармот увива шоколада в станиол..."
Искаш ли да ти кажа няколко тъпо измислени кръстовища, където се налага ако искаш да спреш до магазин, да минеш 5 пресечки, за да можеш да обърнеш? Магазин Конрад в Бургас е такъв пример. Често минавам през коси успоредни линии, за да направя обратен завой на не указано на това място. Защото иначе трябва да мина половината град, за да мога да обърна "законно" в насрещното, та чак после да се върна през още половината град и целият трафик, да изгоря литър гориво отгоре и да загубя 20 минути в обикаляне, за да мога да взема елементи за 4-5лв от магазина.
Или друг пример - на хотел мираж кръговото платното, което преди беше за надясно, с интегрираният градски транспорт го отнеха. Не мога да слезна надолу към Велека, без или да пресека и да мина в бус лентата (=глоба) или да пресека пътя на някой състезател, който се движи по другите 2 ленти и да ме шибне. А преди си беше много добре. Завиваш надясно, имаш си лента, на никого не пречиш, включително и на състезателите в кръговото, където ме блъскаха веднъж като ми нарушиха предимството, след това втори път не ме смляха само защото реагирах бързо и след това трети път ме одраха пак заради нарушено предимство от страна на другият водач. Ама като извикам КАТ, онези не идват.
Или вдигнаха спирката до механото, направиха я без отбивка и с бус лента. Не мога да спра за престой, не и законно, та примерно да оставя(докарам)някой познат на спирката, както често правя. Защото първо няма отбивка, второ бус лента най-неугледно=глоба. Ако ги гледам всичките работи, то из центъра човек нито може да отбие да разтовари човек или нещо друго, нито може дори да се придвижи нормално.
Последен пример - Мастерхаус Бургас. Мога да влезна на отбивката след спирката на 12-ките. Ама не мога да излезна от тая отбивка и да направя ляв завой, за да мина в лентата където да мога обратно да влезна на кръговото на КАТ. Защото там има диагонални линии. Трябва да обиколя пак 2 километра, та да мога да се върна. Това ако спазвам закона до точката. Ето това всичкото са поводи за глоби. И тия, които са го измислили така, много добре знаят това. И нарочно са ги оставили като хранило.
Chefo77 - майстор
Тинки, никой не го интересува, че ти трябва да минеш не знам си какво разстояние, за да обърнеш - така са направени нещата, че да са по-лесни и/или безопасни за повечето хора, не за теб персонално. Бас държа, че в общината ви (и ни) има доста по-кадърни хора от теб и мен, които правят някакви анализи и не изхождат от нуждите ти (ми) лични, а от общите. Зная, че ти е трудно да се съгласиш с нещо, което е против твоя комфорт, но се налага.
Много хора "реват" срещу еднопосочните улици. И на мен не ми е приятно като искам да отида от нас до пазара, да правя 3 леви завоя, за да спестя 10-те метра до улицата, която води към този пазар. Но благодарение на тези еднопосочни улици, има места за паркиране и изобщо има някакъв ред в квартала.
Законите са за спазване, и несъгласието с тях не е предпоставка за неспазване или за отпадане на акт или фиш.
А като записват камерите в колите постоянно и като се знае, че може да се видят по всяко време, и като имаш файда от всичко написано, нещата са други. Сега вземат защото знаят, че ако пишат, нищо няма да вземат. Като знаят, че като пишат ще вземат, и качеството на писане ще се повиши. И актовете ще се проверяват 3 пъти преди да се дадат за подписване.
Вярвам в приказката, че българинът се учи най-добре като му вземеш пари. Те нека 3 пъти ти пишат актове за правене на обратен на забранено място, пък съм сигурен, че няма да направиш четвърти път - без значение дали си съгласен или не със забраната. Това ще те спре, не идеята, че с правенето на обратен на забранено място можеш да предизвикаш ПТП.
А това, че не можеш да спреш да оставиш някого - защо трябва точно там да го оставиш? По тази логика може ти да искаш да го оставиш в насрещното - трябва ли всички да се съобразяват с твоите (моите) желания?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Бас държа, че в общината ви (и ни) има доста по-кадърни хора...
Като гледаш в Парламента какви хора "строят държавата" и създават законите и какви са само "специалисти", става ли ти ясно колко кадърни хора по принцип ни управляват, па камо ли в общината? Май нещо пропускаш и това е здравият разум. Не е нормално и е безумно движението да се организира така, че да мина целият град, за да се върна и стигна до където ми трябва.
Истината е, че сега работата им е да пишат, не да вземат рушвети. И получават заплата за това. Аз като работих във фирми, не изнудвах клиентите за пари отделно от това, което е договорено като оферта с управителя, нали? Какво искат тогава те и с какви очи? Та в днешно време полицай или граничар се става с идеята да крадеш бе, не да служиш!
Има едно място в града, където знам 2 поредни противоречащи си пътни знака, които могат да подведат някой водач. И айде, там да сложим патрулката, да събира глобички, че на лилето дебелият гъз не й стигат парите, хазната празна, окрадоха я.
Моля ти се, айде да не се правим на по-светци от господа, че прекален светец и богу не е драг.
Chefo77 написа:
А това, че не можеш да спреш да оставиш някого - защо трябва точно там да го оставиш? По тази логика може ти да искаш да го оставиш в насрещното - трябва ли всички да се съобразяват с твоите (моите) желания?
А КЪДЕ? Как да стигнеш до центъра на града и да спреш където и да е било, след като всичко е бус лента, а уж нямаш право да влезеш в нея? Оказва се, че едва ли не трябва да минаваш през центъра на града транзит. И да, логично е да искаш да оставиш човек на спирката. Когато се оказва, че никъде не можеш да го оставиш, има нещо сбъркано, много ще ме извиняваш. Пак се правиш на по-светец от господа. Ама разбери, еднакво ще си нашит и не си богопомазан. Рано или късно ще ти се наложи да направиш нещо подобно и ще го отнесеш. Примерно да вземеш бременната си жена от някъде. Или ти НЕ МОЖЕ да я вземеш от там, ми нека да върви 5 километра?
Chefo77 - майстор
Ти май не можеш да разбереш - ще ти го напиша пак - няма значение какво искаш ТИ (или аз), има значение кое е по-добре за ПОВЕЧЕТО участници в движението. Защото както ти искаш да спреш да свалиш пътник, така и още 150 човека днес ще искат да спрат да оставят пътници - а това би попречило на нормалното движение на автобусния транспорт. То и да няма спирка там, по презумпция в бус-лентата място нямаш.
Не ти желая да ти вземат пари, казвам, че ако държиш да прави обратен завой на забранено за това място и 3 пъти те издрънчат, няма да го направиш четвърти път. Изобщо изключвам това, че подготовката за направа на такава маневра е опасна на места, на които няма предпоставка за това. Намаляваш скоростта, евентуално се изнасяш, забавяш движението ... някой леко се отплеснал и станала белята. Ще кажеш - да гледа, нали? А ако ти си задния - каква ще бъде реакцията ти - тоз' къде спира, нали? Хайде помисли от другата страна малко.
А за компетенцията на тези горе - гарантирано са по-компетентни от теб и мен. Това, че не искат поради една или друга причина да направят нещо, е съвсем друга бира. Знаем, че българинът задължително разбира от политика, футбол и жени, ама хайде да гледаме реалистично на нещата. :wink:
Пък като ми се наложи, ще си бера гайлето. Ако започна да се заяждам на дребно, ще ти кажа, че няма как да взема бременната си жена откъдето и да е, защото жена ми няма да забременява повече :)
Заради това, че еди-кой-си искал ТАКА да бъде - да му е удобно - бакшишите спират където си искат - но съм сигурен, че това на теб не ти харесва, нали? Ти като не си съгласен, какво друго постигаш, освен да мрънкаш във форума? Писмо пусна ли им? Жалба писа ли? Да / не / не ми се занимава??? :wink:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Защото както ти искаш да спреш да свалиш пътник, така и още 150 човека днес ще искат да спрат да оставят пътници - а това би попречило на нормалното движение на автобусния транспорт. То и да няма спирка там, по презумпция в бус-лентата място нямаш.k:
Ако бяха оставили отбивката, то спирането на 1 автомобил за 1 минута не би било пречка, не би задръствало платното и би позволило на автобусите да си вършат работата. В момента с интегрираният градски транспорт орязаха половината платна в центъра и наоколо. И лятото ще настане ад от задръствания, това ти го гарантирам.
Може да искам от тази спирка да взема болен познат или бременната си жена. А по презумпция в бус лентата място нямам, но ти знаеш ли, че на няколко места бус лентата пресича всичките платна и минава от крайно дясно примерно в крайно ляво? Ти и да не искаш, ще я пресечеш, защото е навсякъде. Това ако сме фактолози.
Що иде реч за посоченият обратен - островчето, което са го направили е достатъчно една кола да застане така че да не пречи на движението в нито една от двете посоки. Обратен е възможен и то безопасен.
И не, не ми се занимава повечето пъти с жалби. Защото няма смисъл. Контролните органи не са ефективни. Те са рушветаджии само. Викам като пострадал КАТ и те ми казват да се оправям. Ето това ни е държавата. Викам линейка и тя пристига незнайно кога. При условие, че болницата е на 20 минути път при движение със 70км/ч.
Моля ти се, не се прави на прекален светец, безумията не са 1 или 2. Компетенцията на тези горе не я знам, знам че не просто нямат желание да са полезни, ами са и зловредни. Недей всеки закон сляпо да го защитаваш, само защото е закон. Законите се пишат от хора, а тук се пишат от безскрупулни такива. Хубаво не чакай. Защото децата ще ги глобят за таблети, които са им уж награда. А КТБ-то фалита и ни вопъл, ни стон какво стана с разследването и защо не са всичките виновни в затвора?
Последна промяна от toolegittoquit на нед май 08, 2016 2:08 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Кой е казал, че съм светец? Видял ли си да го напиша някъде? Нарушавам си съвсем редовно, но задължително гледам да не създавам предпоставки за ПТП. И всяко нарушение го правя с ясното съзнание, че ако ме хванат, ще си платя гяволъка. Няма да тръгна да се оправдавам "Ама аз за малко", "Ама този закон е ебаси тъпия", "Ама тези горе не разбират колкото мен", ...
Казвал съм, че много ме дразнят тези, които блокират движението, за да зареждат магазини, нали? Е, тяхната гледна точка не е ли правилна - за тях? А за останалите???
Виждам, че от много неща си недоволен, но не знам на колко трябва да станеш, за да разбереш, че не си нито единствения, нито най-важния на този свят. Твоите нужди и желания не са по-маловажни или по-важни от моите нужди и желания, но гарантирано са по-незначителни от моите + на Иван + на Петър. Същото важи и за моите, разбира се. В моя свят - ОК, но в общия ... сори.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
...
Добре. Дай на децата да им вземем таблетите и да ги глобим, па КТБ-то кой го интересува.
Дай да сложим бус лента, която върви по зиг-заг из всичките платна за движение, но да сложим регламент никой да не я пресича, че иначе глоба. Навярно трябва да я прелита. Дай да сложим знак, указващ движение наляво и на дясно след знака, а след това да сложим отдясно "ВЛИЗАНЕТО забранено."
И да, аз правя маневри само където това е безопасно. Не искам да застрашавам някого. Обаче ми писна само да ни усложняват живота. И навсякъде да искат пари, а никой да не пита как се вадят и от къде трябва да се намерят.
Искаш ли един друг абсурд? От НАП на баща ми за работа към местното кметство на село от НАП му пратили бележка, че има да отчита чрез данъчна декларация "еди си какви доходи" и изброяват всичко. Обаче въпреки това го карат да го изброява всичко това. Понеже той не се оправя с такива неща много добре, попълвах я аз. След това при подаването на пощата обаче изнудиха 3лв такса. За да се пусне бележка, която всъщност не е нужна, защото всичко вече го има в системата. Кажи ми, нормално ли е това или е просто рекет да се съберат едни пари?
Chefo77 - майстор
Е разбира се, че ще ти искат пари. Нали и те трябва да ядат. И има гърла за хранене - тъмнозелени основно. Откъде да дойдат - отвсякъде ги търсят.
Това с децата и таблетите не го коментирам, както виждаш. Хем е тъпо като ситуация, хем пък си има закони и те би трябвало да важат за всички. Навремето като ме награди кмета, вместо обявените 500, ми дадоха 400 лева - 100 удържаха като данък. Не ми стана приятно, но не съм овикал орталъка :)
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: