Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
p.v.x - майстор
toolegittoquit написа:
Само не мога да разбера каква е разликата дали ще се построи с плътни блокчета или с перфорирани блокчета. Честно.
Разликата е начин , за заобикаляне на законите в България. :rock:
LazarGanev - "Велик майстор"
toolegittoquit написа:
Само не мога да разбера каква е разликата дали ще се построи с плътни блокчета или с перфорирани блокчета. Честно.
Не можеш да разбереш ли? Представи си, че парцелът ти се напълни с вода по някаква причина - дали от спукан водопровод или дошла от близкия баир по време на дъжд, нивото се вдига, вдига, стигне височина 2 метра, стената подаде и 2000м3/дка се отприщят - колко народ биха издавили? Аз не мога да преценя дали има такава вероятност, но и не ми е работа. Но в общината има специалисти, на които това им е работата и за да могат да преценят им е нужен твоя проект, искат да знаят какво ще правиш, дали това не е опасно за другите. Искат да имат документ черно на бяло какво са ти разрешили и после ако има отклонения - да има кой да носи вината. Такива ми ти работи си представи, но това за водата е само един пример. Нещата се разглеждат от най-лошия вариант.
Andri01 - майстор
"... Искат да имат документ черно на бяло какво са ти разрешили и после ако има отклонения - да има кой да носи вината...."
Правси. Но това не се спазва ,и то предимно от хората,които трябва по закон трябва да го правят. В района тука има ограничение /по закон/ височина на строеж масимум 7м. Даже на външен вид има 4-5 постройки ,които определено минават тази височина. Има пуснати 14 !!! жалби срещу едната постройка! и нищо! Абсолютна корупция цари навсякъде. Но виж за една ограда на обикновен човек / който не може да "си плати"/ ще се хванат!:(
ArturDent - Почти Безобиден
Тинки писател, не читател.
ВЕЧНО_НЕДОВОЛНИЯ, първо прочети закона и тогава пиши за акт 15, акт 16 и т.н.
Ами за ограда - няма такива.
А разрешението от съседите - пак чети закона, не се иска ако разположиш оградата изцяло в твоя имот.
toolegittoquit - майстор
LazarGanev написа:
Такива ми ти работи си представи, но това за водата е само един пример. Нещата се разглеждат от най-лошия вариант.
Имота ми на село е на възвишение от 3 страни. За да дойде при мене 2 метра вода, трябва всички околни имоти да са поне под 5-7 метра вода, т.е вече под водата. Истината е, че не съм толкова тъп да си направя плътна ограда без отводнителни отвори. :)
А аз искам да правя портал на частта от оградата, която граничи на улицата. Да отлея колони, за да го носят, а останалото да го направя с бетонки. Няма да става всичко на един път, така че хората, които се притесняват за "джоба ми" грижи да не берат. А и камъни в близката река има много. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Защото моето момче плътната ограда засяга и твоите съседи, заеби водата.
Ако бай Иван съседа иска да си посее дини в земеделския си имот твоята плътна ограда ще му спира слънцето на няколко метра навътре, също така и ще спира вятъра. т.е. искаш той да се съобразява какви култури да си сее/сади в двора.
Затова доста по-умни хора са го измислили да не е плътна оградата, а дори и където е разрешена плътна има ограничение за височината. А това ограничение е по-голямо (по-ниска ограда), когато има денивелация, както в твоя случай.
А се искат разрешение за строеж, защото ако всеки като тебе започне да си строи където, както и каквото си иска ще стане мазало...като по морето
Ако няма геодезист, как ще докажеш че оградата е в твоя имот? Твоята дума срещу думата на бай Иван?
А ако утре бай Георги от другата страна ти изплющи една ограда висока 10м ще ревеш пак - къде е държавата.
egomen66 - майстор
На тая тема и липсва мнението на torbalan . Той поне е със заслужената титла Дървен философ.

Вие къде се слагате.... :partyman:

Тема "ЗАЩО оградата се води строеж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: