• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
NASIO - специалист
Натиска трябва да се измери в КГ/см2.Ако беше с хидравлика можеше да го сметнем лесно.Силата на натиск много зависи и от здравината на конструкцията. Незнам при въртяща матрица поради голямото налягане дали няма някакво огъване във външния край на диска и от там да пада налягането на външните дупки.
ktamen - специалист
Ако беше с хидравлика, килограмите ще ги сметнем лесно. А квадратните сантиметри?
NASIO - специалист
Ами според размера на ролките(площа която лежи вурху матрицата) и налягането в хидравличния цилиндър
ktamen - специалист
И ако ролките са с диаметър 100мм и дължина 100мм, колко ще са квадратните сантиметри :?:
Поне мен и тези сметки ще ме затруднят. Струва ми се, че не разбираш същността на задачката.
Колко е контактната повърхност на тези ролки :?: Не общата им повърхност, а тази която действително наляга върху материала. В зоната на контакт, налягането е най-високо в средната линия (успоредна на оста на ролката) и постепенно намалява в посока към двете крайни линии (и те са успоредни на оста на ролката). Ама колко е налягането по средата и колко намалява към краищата.............
И кое налягане ни интересува - максималното или някаква усреднена стойност :?:
Поне за мен задачката е прекалено трудна за смятане с химикалка. Струва ми се, че трябва да се натисне с масълце и да се гледа какво се случва с пелетите при различни показания на манометъра.
NASIO - специалист
Уточних какво имам предвид ама малко късно,аз също имах в предвид контактната повърхност.В краина сметка за машините с твърдо окачване това няма значение,там всичко е фиксирано и те интересува само да имаш достатъчно голям въртящ момент да движи частите без усилие.
NASIO - специалист
Някой има ли представа ако използвам честотен регулатор за повишаване на оборотите на мотор 37кв. ще повлияе ли някак на мощноста.Имам един малък 0,37кв които който като намаля оборотите малко пада мощноста,но не мога да разбера какво става като ги увелича
ktamen - специалист
Зависи от конкретния регулатор. Преди доста години четох в книжката на един такъв регулатор, че запазва въртящият момент на двигателя в целия диапазон от 0 до 50Хц, а от 50 до 200Хц запазва мощността. Не знам, дали само този регулатор е така или всички. Теоретично е възможно да вдигне мощността заедно с оборотите, ама не знам дали има има такива регулатори.
37кВт е солидна мощност, регулаторът ще струва маса парички. Дори да допуснем, че ще вдигне и мощността, заедно с оборотите, има ли къде да го включиш?
Как разбра, че мощността пада, като намалиш оборотите?
NASIO - специалист
Мен ме притеснява дали няма да намали мощноста ако я увеличи още по-добре.То и на тоя който го имам имам пише че запазва въртящия момент ама го намалява.Може би защото е с вход 220 изход 3х220.Този големия е с вход 3фази 380 изход 3фази 380 от 0-400Hz.Мога да го купя сравнително евтино,около 400лв.Предимството му е че ще елиминирам ремъчните шаиби и ще използвам кардан,така ще мога да наглася възможно най-високите обороти при които машината ще работи ефикасно,без да се налага да преправям шаибите няколко пъти,а няма да са малки мисля поне с 5 ремъка.Освен да опитам да го взема с уговорка да го пробвам.
ktamen - специалист
Как разбра, че въртящият момент намалява?
NASIO - специалист
Ами монтирал съм го на една малка настолна бормашинка като е на 50Hz примерно с бургия 10мм си дупчи без проблем а колкотото повече намалявам честотата толкова повече се затормозява,даже идва момент когато спира(на празен ход върти) Незнам може и нещо да е прецакан.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: