Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ktamen - специалист
Да си призная не съм смятал колко ще тежи трафчето, ама ми се струва (още веднъж, не съм смятал, само ми се струва), че няма да е толкова тежко. Ако някой още не е открил предимствата на пернишките МПСта, нуждата от ток, е добър повод да влезе в клуба на голфаджиите.
Не знам ква кола кара колегата (ако изобщо има кола, щото и това не се знае) но съм 90% сигурен, че може да си купи още един алтернатор за експерименти за не повече от 50лв.
Ще се самоцитирам малко:
ktamen написа:
Аз бих разровил жиците на алтернатора в колата и ще си изведа изводи от трифазния ток.
Не съм му писал да си рови под капака на колата, писал съм, че аз бих разровил под капака на моята кола. Ако колата му не е удобна за ровене или не знае къде да рови - значи този вариант отпада.
За акумулаторните инструменти и аз се сетих, даже щях да му препоръчам да си купи от битака такива 12 волтови инструменти с прецакани батерии. и да ги захранва от колата.
Ама като се позамислих, че той се интересува от тази тема по-малко от нас, реших, че тези инструменти само ще са още един повод за излишни спорове.
nikolov333 - майстор
Така де ама и питащия не пита как Ти би си свързал жиците в алтернатора, а как Той да има електричество на пчелина си.. :!:
ktamen - специалист
Добре е питащия да знае и за този вариант. Може да има подходящ познат, който да свърши тази работа вместо него. Освен това темата се чете от много хора, включително и перничани. На някой от тях, този вариант може да му е много полезен.
lz1wvm - специалист
ktamen написа:
Да си призная не съм смятал колко ще тежи трафчето, ама ми се струва (още веднъж, не съм смятал, само ми се струва), че няма да е толкова тежко. Ако някой още не е открил предимствата на пернишките МПСта, нуждата от ток, е добър повод да влезе в клуба на голфаджиите.
Не знам ква кола кара колегата (ако изобщо има кола, щото и това не се знае) но съм 90% сигурен, че може да си купи още един алтернатор за експерименти за не повече от 50лв.
Ще се самоцитирам малко:
ktamen написа:
Аз бих разровил жиците на алтернатора в колата и ще си изведа изводи от трифазния ток.
Не съм му писал да си рови под капака на колата, писал съм, че аз бих разровил под капака на моята кола. Ако колата му не е удобна за ровене или не знае къде да рови - значи този вариант отпада.
За акумулаторните инструменти и аз се сетих, даже щях да му препоръчам да си купи от битака такива 12 волтови инструменти с прецакани батерии. и да ги захранва от колата.
Ама като се позамислих, че той се интересува от тази тема по-малко от нас, реших, че тези инструменти само ще са още един повод за излишни спорове.

Не виждам смисъл да се рови,чак в жиците на алтернатора....нито ще докара 50 херца,нито ще изкара прав ток....за да захранва нещо си. :partyman:
ktamen - специалист
И аз не виждам смисъл да обяснявам на човек, който не е счел за нужно да прочете цялата тема.
lz1wvm - специалист
ktamen написа:
И аз не виждам смисъл да обяснявам на човек, който не е счел за нужно да прочете цялата тема.
Ами прочел съм я няколко пъти,за да пиша.
Това,че не отговаряш на моя въпрос...както и да е,но не помагаш и на повдигналия темата. :partyman:

Тема "Електричество за пчелин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: