• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
А с какъв кабел е свързан телевизора към приемника? Възможно е смущението да се получава през кабела.
DMN - майстор
И аз бих пробвал с удължител от друг токов кръг, за да се види дали ще има разлика, а и това което пита току що kozl също може да е потенциален виновник.
galin56 написа:
Примерно до колкото знам на кабелната честота е над 20khz, но не съм сигурен до колко. Този за 20 khz до 30 mhz може би покрива
Мисля, че малко се бъркаш тука с тези честоти. Кое да покрива? Сега проверих диапазона на едно телевизорче, на което тунера му сканира и търси канали в диапазона 46-860 мегахерца. В този диапазон са и каналите на кабелните телевизии. На теб ти трябва евенутално филтър, който да подтисне смущенията идващи най-вероятно от захранването на климатика или от някакви електромагнитни смущения(тях как ще ги филтрираш не знам). А честотите на импулсни и тем подобни захранвания обикновено са под 120 килохерца(е може и малко по-нагоре да има някои, но това не е толкова от значение). Не съм запознат със захранването и управлението на инверторните климатици, но предполагам, че пак няма да има по-високи честоти. Но смущенията от климатика нямат нищо общо с честотите на кабелната, това исках да кажа, и съответно филтъра ти не трябва да е съобразен с честота на кабелната телевизия, а с честота на смутителя.
ktamen - специалист
galin56 написа:
Ще пробвам с RFI филтър, но исках да питам някой дали се е преборил преди мен с подобен проблем. Понеже има много видове:
http://www.tme.eu/bg/katalog/#id_catego ... %3A3531%3B
http://www.tme.eu/bg/pages/New_Product: ... ivity.html
Примерно до колкото знам на кабелната честота е над 20khz, но не съм сигурен до колко. Този за 20 khz до 30 mhz може би покрива, но дали ще сработи ...? Имам тука един еднофазов на работата, ще го занеса довечера у нас за пробата, въпреки, че не му знам по-конкретни параметри ще пробвам. Ще потърся и някакъв удължител за пробата с друг контакт, въпреки, че всичко ми е наредено и няма от къде да пускам кабели през стаята. Ще се из...акам на метеното с една дума. За това силно се надявам да реша проблема с филтър.
Не ми отговори каква е връзката между телевизора и приемника :?: И можеш ли да пробваш друга връзка.
Изобщо не е сигурно, че смущенията минават по кабел :!:
Също така изобщо не е сигурно тези смущения на кой точно възел на телевизора влияят.
Удължителят искам да го пробваш за 15 мин, а не да ти остане за постоянно.
nikolovvd - майстор
Извади щепсела на климатика, завърти го на 180 градуса и го включи отново, за да видиш има ли разлика.
sardaesox - напреднал
Ground loop, който предизвиква честотни смущения обикновено се доказва като се изолира зануляването от заземяването , което е препоръчително САМО докато трае пробата. Имах подобен проблем с аудиоапаратура, но при мен се оказа електромагнитна индукция, който се решава със монтаж на обикновен Фарадеев кафез :D . Подчертавам, че не съм корифей по въпроса, само споделям мой опит.
  • 1
  • 2

Тема "Смущение от климатик." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: