А с какъв кабел е свързан телевизора към приемника? Възможно е смущението да се получава през кабела.
galin56 написа:Примерно до колкото знам на кабелната честота е над 20khz, но не съм сигурен до колко. Този за 20 khz до 30 mhz може би покриваМисля, че малко се бъркаш тука с тези честоти. Кое да покрива? Сега проверих диапазона на едно телевизорче, на което тунера му сканира и търси канали в диапазона 46-860 мегахерца. В този диапазон са и каналите на кабелните телевизии. На теб ти трябва евенутално филтър, който да подтисне смущенията идващи най-вероятно от захранването на климатика или от някакви електромагнитни смущения(тях как ще ги филтрираш не знам). А честотите на импулсни и тем подобни захранвания обикновено са под 120 килохерца(е може и малко по-нагоре да има някои, но това не е толкова от значение). Не съм запознат със захранването и управлението на инверторните климатици, но предполагам, че пак няма да има по-високи честоти. Но смущенията от климатика нямат нищо общо с честотите на кабелната, това исках да кажа, и съответно филтъра ти не трябва да е съобразен с честота на кабелната телевизия, а с честота на смутителя.