С ''LA'' регулираш само дроселната клапа ,а с "L" и "H" регулираш сместа. За измерването нали виждаш шлица на жигльора ориентирай се по него изместваш на 90* и си готов. И пак ще напиша с друго гориво оборотите може и да са различни,на карбураторните двигатели влияят много фактори освен горивото, атмосферно налягане;температура на въздуха ;влажност.
Asen74 написа:Така е, обаче ми се иска, като е казано 1/4 оборот да съм максимално точен /а не ми идвана ум как да го измеря/. А относно /като приемам, от майсторите факта, че след загряване на резачката оборотите падат/ завиването на LA /клапата/до завъртане на веригата и после 2 3/4 обратно, да ли като съм го направил при не толкова загрят двигател, съм постигнал малко по богата смес, т.е. въртя до завъртане на веригата и ако приемем, че оставя така винта, то след като загрее добре ще спре да се върти И за да започне отново да се върти трябва да вдигна оборотите/по бедна смес/. Именно от тук ако върна 2 3/4 оборота, то клапата ще остане на празен ход по отворена, а ако върна преди да е загрял двигателя добре, клапата ще е по затворена. Ако правилно разсъждавам, то без да искам съм постигнал по богата смес, а това ми е целта.Вкарваш се в яки филми.Такива стойности като 1/2 и 3/4 и т.н. винаги са били и ще са ориентировъчни,за да си близо до оптималната настройка.От там нататък с малки корекций се търси най-добрата работа и няма две еднакви машини,които да работят най-добре на еднакъв градус на завъртане на тези болтове.Не се престаравай,защото ще патиш от това.Слушай и чувствай машината или се довери на майстор.200-300 оборота разлика,нито в ниските нито във високите обороти са проблем,стига машината да работи по-добре.Когато не си сигурен гледай тенденцията да е към обогатаяне на сместта.Примерно 12800 на макс е по-добре от 13200 при оптимални 13000.Ако с точната центровка на 13000 не работи добре,аз ще я оставя на 12800 или на 12500,ако е по-добра работата на мотора,но не бих пробвал да я оставя на 13500.А болта в тази ситуация дали ще има разлика от предписаната му позиция- изобщо не бих се впечатлил. С две думи-предписаните отвивания и завивания са най-добрата позиция от която да се започне центровката,а не са фиксирани,константни стойности.Ако беше така, нямаше да ги направят с болтове,а щяха да са обикновени нерегулируеми жигльори и с фиксирани настройки.Отивай да режеш и не си губи времето