• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
keymaker - специалист
koveslav написа:
С други думи-съветват те как да пазиш пластмасите и корпусите ОКОЛО двигателя,за да не се стопят след гасене и въобще не става въпрос за самия двигател и съставните му части.Като се има впредвид конструкцията на корпусите и материалите в съвременната резачка.....ще взема да се съглася и аз-може и да са прави от тази гледна точка.Иначе може да се разтече :D
--------------------------------------------
В четвъртък сменях на един щил 250 семерингите щото рязали една суха череша и я узорили ама свършил бензина ,а бил последния.Та семерингите се бяха опекли толкова ,че направо се чупеха в най важната си и нежна част ,не че не работеше и с тях машината ама на празен ход моташе оборотите(смучеше и от там въздух),което е гаранция за гръмване на мотора.
koveslav - майстор
keymaker написа:
koveslav написа:
С други думи-съветват те как да пазиш пластмасите и корпусите ОКОЛО двигателя,за да не се стопят след гасене и въобще не става въпрос за самия двигател и съставните му части.Като се има впредвид конструкцията на корпусите и материалите в съвременната резачка.....ще взема да се съглася и аз-може и да са прави от тази гледна точка.Иначе може да се разтече :D
--------------------------------------------
В четвъртък сменях на един щил 250 семерингите щото рязали една суха череша и я узорили ама свършил бензина ,а бил последния.Та семерингите се бяха опекли толкова ,че направо се чупеха в най важната си и нежна част ,не че не работеше и с тях машината ама на празен ход моташе оборотите(смучеше и от там въздух),което е гаранция за гръмване на мотора.
Проблема на този Щил е създаден доста преди черешата.На практика не могат да го уморят по този начин с едно дърво,не че съветвам някого да си претоварва машината.
Аз пък съживих преди една-две седмици ето това чудо,купувано е още от корекома.Сегмента си беше пъргав,но силно износен в дебелина.Семерингите не са мръднали,макар че е работила почти без охлаждане от доста време,както се вижда.В момента брои ниските и буквално подскача като и подадеш газ.Само че това е машина от времето когато и на профи и на хоби машините картерите бяха на практика еднакви-изцяло метални отливки заедно с резервоарите за масло,които корпуси също участват в топлоотвеждането(охлаждането)Сега всичко е обгърнато от пластмаси или е направо направено ОТ пластмаси,които са пъти по-зле като термодинамика,да не кажа че я нямат.На всичкото отгоре много от новите пластмасарии станаха и по-тежки от старото поколение машини,така че далавера и да има,тя не е за нас,потребителите.....

Прикачен файл

Photo0951.jpg

Прикачен файл

Photo0954.jpg

Прикачен файл

Photo0987.jpg

Прикачен файл

Photo0989.jpg

Прикачен файл

Photo0991.jpg
ssiderov - специалист
iivanov написа:
keymaker написа:
... все пак годишно опрасквам между 5 и 7 макари по 130-150м.
Силно ще намалиш разхода с тази корда http://instra-parts.com/product.php?ProductID=1913. Цената ще ти излезе същата , като досадните спирания за навиване на нова корда ще са доста по-малко .
Илчо , няма толкова да се навиват , ако наляво караш през половината височина на тревата , а надясно отдъно . Или обратното , както ти е удобно . :partyman:
Здрасти колега!А имаш ли впечатление от зведообразната орегонска NYLIUM с алуминиевите частици в нея?Като петоъгълен профил по-добре ли коси от квадратния?Имам същата Спарта 440 като твоята.Добра машинка за цената си!
teon - специалист
koveslav написа:
Аз пък съживих преди една-две седмици ето това чудо,купувано е още от корекома.Сегмента си беше пъргав,но силно износен в дебелина.Семерингите не са мръднали,макар че е работила почти без охлаждане от доста време,както се вижда.В момента брои ниските и буквално подскача като и подадеш газ.
...браво- 'железни' машини се правеха навремето във всяка област =D>...радвам се да видя такива...
iivanov - майстор
ssiderov написа:
Здрасти колега!А имаш ли впечатление от зведообразната орегонска NYLIUM с алуминиевите частици в нея?Като петоъгълен профил по-добре ли коси от квадратния?Имам същата Спарта 440 като твоята.Добра машинка за цената си!
Не съм я пробвал . Не , че не съм я заглеждал , както и дуолайн + , но все пропускам .
gogyto - специалист
Леле, темата станала над 40 страници. Някой купи ли тоя Райдер от Хоуммакса, че моята електричка и се отчупи зъб на капачето за кордата и увиснах. Реших че ще е по добре и аз да си взема моторна, че тука на вилата е терасовидно и все закачах кабела някъде.
nanobanano - специалист
Какво мислите за ръчната безмоторна косачка?Става въпрос за 15 кв райграс ,но с тримера не ми харесва как става.Ще коси ли равномерно или по-добре с ел косачка?Кабелите или бутането не е проблем и ще се коси почти всяка седмица?Става въпрос за най-евтините модели.
Прикачен файл:
9321812361246.jpg
9321812361246.jpg (23.23 KиБ) Видяна 1665 пъти
http://www.praktiker.bg/bg/Hand-lawn-mo ... 0/p/463750
keymaker - специалист
gogyto написа:
Леле, темата станала над 40 страници. Някой купи ли тоя Райдер от Хоуммакса, че моята електричка и се отчупи зъб на капачето за кордата и увиснах. Реших че ще е по добре и аз да си взема моторна, че тука на вилата е терасовидно и все закачах кабела някъде.
----------------------------------------------------------
Стават с повечко от предписаното масло си бачкат. Главата е чуплива ама стават от марковите ,а и нали е консуматив.
borkata3000 - специалист
Изображение

Давам много добра оценка на тази косачка спрямо очакванията ми за нея. Събира си всичката трева в коша.
krismarg - специалист
nanobanano написа:
Какво мислите за ръчната безмоторна косачка?Става въпрос за 15 кв райграс ,но с тримера не ми харесва как става.Ще коси ли равномерно или по-добре с ел косачка?
С опорни колела за моторна коса ще става по-равномерно, стига да станат за тримера.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: