Колега нали знаеш че ние разбираме от всичко и като се пр----бе нещо тогава търсим книгата да прочетем
какво и защо се прави.

iivanov написа:...... Греста трябва да е......... - най-топлоустойчивата .Това пък защо
dpp написа: Бтв колко корда се навива на макарата колеги по принцип - май като гледам по 3-4 метра тярба да сгъна на две и да я навияГлава Т 35 нан Хукс /предполагам си с такава защото Т 25 вече я няма/ я даватж за 8м корда. Когато отмериш дължината размини 2 та края с 8-10 сми я премачкай с клещи където вече се пада средата. За посоката на навиване няма как да се сбърка - от наклона на прореза я средата на макарата си личи посоката. Навиваш първо от страната на коята на периферията на макарата има кръгъл отвор -с прорез. Навиваш плътно витка до витка и като останат около 8-10 см кордата я нанизваш в споменатия отвор. После навиваш от другата страна кордата ,притискаш края и нанизваш макарата във външния капак и после на шлиците на синята чашка. Кордата я накиясвай във вода за поне 10 ч - пише го в упътването на Хукса.![]()
bigdragon написа: ПП Освен това ако натъпчете до горе главата с грес,+1! Греста оказва голямо съпротивление при високи обороти,а и има сериозно топлинно разширение. Всъщност защо въобще намалява тази грес толкова често и къде отива в такива големи количества(говори се за постоянно гресиране),редукторите фабрично не са ли уплътнени? Аз не съм се занимавал с такива косачки и ми е любопитно.
ще питате защо ви загрява ъгловата предавка...
bigdragon написа:Зависи от използването . При максимални обороти , с корда си грее , при нож , не . От нова е така . Използването е интензивно , почти професионално и досега проблем няма . Редовно се гресира с орегонска грес за ъглови предавки . И щил предлагат такава .iivanov написа:...... Греста трябва да е......... - най-топлоустойчивата .Това пък защо![]()
Пипал ли си главата след продължително косене![]()
Моята си е студена, ако загрява, или е тръгнала да си ходи, или е
с малка хлабина в зъбната двойка.
iivanov написа:Те тия втулки не са ли май от синтерован бронз?Така ми приличат на снимката в каталога им.Би трябвало да има мазило в тях.И мойта предавка грее с корда,с нож не съм поглеждал.bigdragon написа:Зависи от използването . При максимални обороти , с корда си грее , при нож , не . От нова е така . Използването е интензивно , почти професионално и досега проблем няма . Редовно се гресира с орегонска грес за ъглови предавки . И щил предлагат такава .iivanov написа:...... Греста трябва да е......... - най-топлоустойчивата .Това пък защо![]()
Пипал ли си главата след продължително косене![]()
Моята си е студена, ако загрява, или е тръгнала да си ходи, или е
с малка хлабина в зъбната двойка.
И аз мога и тате може , ама козата си иска пръч .
Кове , в темата за резачките си отговори - спича се , остава сухото . Апропо , има си ограничение за смазването - 10 гр . Макар че никога не ми е събирала толкова , преди да избие през пробката . Възможно е да качва нагоре , за смазване на втулките на вала .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: