• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Багериста - специалист
Колега нали знаеш че ние разбираме от всичко и като се пр----бе нещо тогава търсим книгата да прочетем :? :? :? какво и защо се прави.
iivanov - майстор
Редукторната глава на ОМ я дават на 30 м/ч за смазване . Греста трябва да е с молибденов бисулфид - най-топлоустойчивата .
vectra72 - специалист
http://www.prodilar.com/prod_pict/1441192337_44_1.jpg Аз използвам тази грес.Гресирам винаги след като си свърша работата и почистя машината.
bigdragon - майстор
iivanov написа:
...... Греста трябва да е......... - най-топлоустойчивата .
Това пък защо :?
Пипал ли си главата след продължително косене :?:
Моята си е студена, ако загрява, или е тръгнала да си ходи, или е
с малка хлабина в зъбната двойка.

ПП Освен това ако натъпчете до горе главата с грес,
ще питате защо ви загрява ъгловата предавка...
kr1100 - майстор
dpp написа:
Бтв колко корда се навива на макарата колеги по принцип - май като гледам по 3-4 метра тярба да сгъна на две и да я навия :?
Глава Т 35 нан Хукс /предполагам си с такава защото Т 25 вече я няма/ я даватж за 8м корда. Когато отмериш дължината размини 2 та края с 8-10 сми я премачкай с клещи където вече се пада средата. За посоката на навиване няма как да се сбърка - от наклона на прореза я средата на макарата си личи посоката. Навиваш първо от страната на коята на периферията на макарата има кръгъл отвор -с прорез. Навиваш плътно витка до витка и като останат около 8-10 см кордата я нанизваш в споменатия отвор. После навиваш от другата страна кордата ,притискаш края и нанизваш макарата във външния капак и после на шлиците на синята чашка. Кордата я накиясвай във вода за поне 10 ч - пише го в упътването на Хукса.
Повече корда - натоварва се машината, недобро наиване - дисбаоланс и вибрации. Звездообразна корда реже пръстите при наниване. Редовно "подхранвай" ъгловата Като глава с грес има пробка. Като поостарее /3-4-5г / наточи ножа монтиран на предпазителя над главата.Затъпява се и не реже кордата веднага
koveslav - майстор
bigdragon написа:
ПП Освен това ако натъпчете до горе главата с грес,
ще питате защо ви загрява ъгловата предавка...
+1! Греста оказва голямо съпротивление при високи обороти,а и има сериозно топлинно разширение. Всъщност защо въобще намалява тази грес толкова често и къде отива в такива големи количества(говори се за постоянно гресиране),редукторите фабрично не са ли уплътнени? Аз не съм се занимавал с такива косачки и ми е любопитно.
iivanov - майстор
bigdragon написа:
iivanov написа:
Зависи от използването . При максимални обороти , с корда си грее , при нож , не . От нова е така . Използването е интензивно , почти професионално и досега проблем няма . Редовно се гресира с орегонска грес за ъглови предавки . И щил предлагат такава .

И аз мога и тате може , ама козата си иска пръч . :-D
Кове , в темата за резачките си отговори - спича се , остава сухото . Апропо , има си ограничение за смазването - 10 гр . Макар че никога не ми е събирала толкова , преди да избие през пробката . Възможно е да качва нагоре , за смазване на втулките на вала . :?
ssiderov - специалист
iivanov написа:
bigdragon написа:
iivanov написа:
Зависи от използването . При максимални обороти , с корда си грее , при нож , не . От нова е така . Използването е интензивно , почти професионално и досега проблем няма . Редовно се гресира с орегонска грес за ъглови предавки . И щил предлагат такава .

И аз мога и тате може , ама козата си иска пръч . :-D
Кове , в темата за резачките си отговори - спича се , остава сухото . Апропо , има си ограничение за смазването - 10 гр . Макар че никога не ми е събирала толкова , преди да избие през пробката . Възможно е да качва нагоре , за смазване на втулките на вала . :?
Те тия втулки не са ли май от синтерован бронз?Така ми приличат на снимката в каталога им.Би трябвало да има мазило в тях.И мойта предавка грее с корда,с нож не съм поглеждал.
koveslav - майстор
Мерси за отговора,Iivanov. Според теорийте за редукторите и мазането по принцип при затворени обеми не би трябвало да се губи греста или лубриканта и,но не споря за неща които не съм ремонтирал или поне подробно разгледал.Щом така са казали да ги ползвате-така ги карайте! Успех!
ПП При съединителя на резачката лагера е отворен двустранно и ситуацията е доста различна.Но пак казвам-за косачките не споря,при нас почти не се ползват и не съм пипал такива.На тази тема само се информирам и благодаря за това.
iivanov - майстор
Абе не е точно затворен . Нагоре що е тръба ...Чувал съм ,че от прекомерно гресиране избива ... отгоре . :-D
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: