• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
поляка - помощник
Мисля да купувам въпросния котел,току що ходих да го гледам визуално изглежда добре,момчето което го продава не го е използвал никога,купува апартамента с него и не може да каже нищо за него.Чел сам тук че като се купува трябва да се надуе от водопровода,сега нямаше как да го надуй ме,другия път като отида ще го направим.Като го отворихме имаше нагар аз го очистих но от долу се показа ръжда ,така ли трябва да е,стъргах бутах я здраво изглежда.Направих някоя снимка.Цената е добра с помпа, кранове, филтър,термостат за помпата :?

Прикачен файл

IMG_20160605_165938.jpg

Прикачен файл

IMG_20160605_165915.jpg

Прикачен файл

IMG_20160605_165925.jpg

Прикачен файл

IMG_20160605_165907.jpg
maistora1965 - специалист
Това е стоманен котел все пак всичко зависи от това колко е експлоатиран и най вече как.Ръждата и нагара ги има при всички а и това че ще го надуеш на налягането във ВиК пак не е гаранция.После като го надуе огънят ще си покаже всичко е на късмет и зависи от цената.И наи важното ако ще му слагаш горелка добре но ако ще го използваш на твърдо гориво добре го обмисли.
filmatoplo - майстор
Да не я направите тази глупост да го надуете от водопровода,повече от 3 бара не трябва ,ще се издуе .
поляка - помощник
Ще го карам за сега на твърдо гориво,ами как да разбера дали е пробит,цената е 800 пари
filmatoplo - майстор
Надуете го с вода но до макс 3 бара ,гледайте манометъра .
поляка - помощник
OK Благодаря ,утре ще ходя :supz:
ggogov - напреднал
Гледай чугунената скара да не е счупена. пробвай дали се движи нормално с лоста.
n.ganev - майстор
Чугунената скара е най-малкият проблем.
поляка - помощник
Вие ще ме откажете :? ,какви проблеми може да има
lz2skt - специалист
Колко години е ползван и как ?Постоянно ли е бил пълен с вода ? Намери тел на предишният собственик да ти даде повече инфо.Обикновенно на котлите слабите места са в ниската част.Почистете го много добре и вижте с фенерче да не просълзява някъде.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за котел на старо Дакон Дор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: