• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Някой беше писал, че познава 4собственика на Торч тук във форума но аз виждам, че ЕДИНСТВЕНИЯТ само изказа мнение
krasen1 написа:
Staio1 написа:
но сега си мисля че по-полезни биха ми били съвети от собственици на тази система, относно някакви капризи и тънкости при експлоатацията на системата.

Честито и от мен! Добър избор :2thumbs:

От 3 години ползвам тази система, и няма никакви тънкости и капризи.
Па некой с климатик отвори тема за реклама , ама Нейсе.
Интересно ми е кои са другите трима ... ? :?
Последна промяна от n.ganev на съб юни 11, 2016 11:17 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
При зеления може да променяш въздуха ако нещо не ти харесва и искаш да подобриш нещата. В менюто няма нищо за дозите. При грейко мисля, че всеки иска да види доколко може да се намали разхода и затова се експериментира. Само разходът не винаги се влияе положително от непрекъснатото настройване...
От фирмата твърдят, че Торч работи с по-нискокачествени пелети (от слънч. обелки; от слама, ама не е работа - нискокалорични, много остатък и най-важното - сярата! - това е супер вредно за всеки стоманен котел; костилки от череши и може би и от друг плод; черупки от орехи ... въглища фракция не става за гориво). При грейко също не всички слънчогледови стават. Някои са наистина зле. Затова трябва да се тестват. Работата при слънчогледа е много повече откъм профилактика, така че трябва да се намерят калорични. Поне да знаеш защо чистиш целия този пепеляк.
Остави сега како казали от фирмата те искат да продават гори ли слънчоглед евтин или не гори. Да каже някой ползвател. Ако иска само пелети клас А да си го държат. Сяра в слънчогледа няма има в сламените пелети. И като не променяш дозите как вади 3 киловата има по 5кв и 3кв за килограм.
6osi6 - майстор
andy_forresite написа:
да се губя в менюто и като му светнат лампите да се чудя къде съм...
Червена лампа - това не ти е Торча :) Дисплеят изписва причината за възникнала аларма, а от сервизното меню може да изключи, като функция или да се променят градуси и време за задействане.
agro - специалист
gnt69 написа:
andy_forresite написа:
................. Сяра в слънчогледа няма има в сламените пелети...
В сламените има хлор, не сяра. Сяра има във въглищата. Не знам само кое е по-гадно - сярната или солната киселина.
andy_forresite - майстор
Не съм давал проби от сламени пелети за анализ на съдържащите се химични елементи, но съм чел че в сламените има сяра.

Променяш калоричността и капацитета на шнека (плюс въздуха, а от това няма по-лесно нещо в случая). Когато не ти харесва как гори и искаш да го засилиш, задаваш по-ниска калоричност на пелетите. Управлението ще пуска по-голямо количество пелети и ще има по-голяма купчинка за изгаряне.
Когато променяш капацитета на шнека променяш и количеството пелети, които ще паднат в камерата за някакво време.
По тези два параметъра, плюс следенето на зададената температура, колко остава да се достигне, ако се достигне дали няма да се премине, ако вземе да спада с колко спада, има ли промяна в потреблението на топлинна енергия (къпане, миене на вилици и лъжици, отваряне, затваряне на термостатична глава, включване на още консуматори или спиране на някой консуматор), управлението решава в движение какви дози да пусне за да да се постигне една цел - температурата в казана да е +-2°С. И го прави.
Красен няколко пъти е писал, че е пробвал слънчоглед, но са били нискокалорични и затова не му е харесало. Изгорил е колкото е имал и така.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Не съм давал проби от сламени пелети за анализ на съдържащите се химични елементи, но съм чел че в сламените има сяра.

Променяш калоричността и капацитета на шнека (плюс въздуха, а от това няма по-лесно нещо в случая). Когато не ти харесва как гори и искаш да го засилиш, задаваш по-ниска калоричност на пелетите. Управлението ще пуска по-голямо количество пелети и ще има по-голяма купчинка за изгаряне.
Когато променяш капацитета на шнека променяш и количеството пелети, които ще паднат в камерата за някакво време.
По тези два параметъра, плюс следенето на зададената температура, колко остава да се достигне,
Чакай малко то същото като Грейкото. Само че имаме за настройване 34 степени. И да питам че не ми е ясно кога почва да ги нарежда 34 те степени демек на каква температура почва да намаля и през колко градуса ги нарежда. Това имах напредвид че има 34 степени за нагласяне, а на Грейкото 3 трудно се гласят. И само Красен ли има такоз животно у мазата. За слънчогледа гори ли го или не го гори, имам предвид постоянно, щото имам приятел с Feroli и той така казва че гори ама не винаги пали и се запушва. :partyman:
andy_forresite - майстор
Не настройваш степените. Въвеждаш калоричност на пелетите и капацитета на шнека. Капацитетът на шнека означава колко пелети ще паднат за 6 минути в камерката. Измерва се като му зададеш от трите копчета "измерване капацитета на шнека". ПуЩаш го това един път да се запълни шнека и бегаш ди си пиеш кафето. По някое време отиваш при котела, изсипваш пелетите от паницата обратно в бункера и пускаш функцията втори път. Допиваш си кафето пред телевизора, плесваш се по челото че шнекът е приключил и отиваш да премериш колко грама пелети са се цопнали в купата. Въвеждаш цифрите. С това настройките на всичките 34 степени свършват. Няма повече настройки. Връщаш гофрето обратно в горелката и подаваш газ.
gnt69 - майстор
Не разбрах как сменя степените кой му казва и на колко градуса. И слънчогледови гори ли успешно защото и феролитата ги горят ама малко се задръстват. И друго не разбрах ти имаш такъв или само си чувал. :partyman:
fox_vt - майстор
Една фирма продаваща климатици и тепърва и котли.ПИтам ги какви котли продавате вероятно грейко и подобни-"ми да такива основно" Заприказвахме се и им споделих малко за съществуването на зеления котел.Ако щете ми вярвайте въпросите им бяха същите-ама как се гласят дозите,ами времената ами въздуха -ама как така той сам :-D Обяснявах обяснявах но по погледите им личеше че са на ниво грейко,то че тепърва се занимават с пелетни котли това ясно но откъм технологии в тая област ....
gnt69 на твойта кола кой и казва колко гориво да подаде към дюзите като натиснеш педала на газта :?: На компа ти у вас кой му казва какво да направи като цъкнеш нейде с мишока?Толкова ли е трудно да се разбере че котела по точно управлението се стреми да поддържа исканата температура с минимум занимаване от потребителя.Ако имаш климатик как мислиш работи той-ти ли му задаваш мощността :lol: Дряновския ганев е толкова далече от технологията че няма на къде.Дряновски инжинерите от НАСА нямат собствена совалка ама ми се струва че знаят как работи тя ти какво мислиш по въпроса.И виж запаси се с шмиргелови камъни че сезона идва а чух че ще има дефицит на тая стока :wink:
gnt69 - майстор
Ама да та питам слънчогледови и евтини не клас А гори ли. Моята кола е дизел и ако и сипя мазут или бензин няма да върви и върви на скорост която аз включа.Ама и да питам ти имаш ли такъв котел или само си чувал. Аз търся мнение от ползватели. И да ти кажа ако отида на почивка или в друг град ресторант си избирам по това където има хора не по това кой с какво се хвали.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21

Тема "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: