lebendi написа:Колега мисля че бъркаш модулация с работаАми не, ти бъркаш, т.е. тебе са те подвели с термините. Под "Модулация" обикновено се разбира способността на контролера на котела сам да променя мощността според моментните нужди, но наистина при контролера на Термонова модулация означава работа на минимален, поддържащ режим. Това, че някой е решил да ползва един термин по различен начин не означава, че останалите трябва да си променят терминологията.
в автоматичен режим,въпреки че всеки един
контролер е различен принципа е един и същ-след като камината/горелката погаси топлозагубите на жилището в наваксващ
режим преминава в поддържащ режим(модулация) като поддържа зададената t с някакви минимални настройки.
ge4o написа:Може и така да е,да си заслужава тази екстра ама се увеличава с 500лв !!! То на колко време се почиства,много ли е гадно при стария модел ?Да не звуча като рекламно лице, но според Ravelli в новия модел има няколко други неща, освен системата за почистване (доколкото ми обясниха в kuoreterm става въпрос за почистване на шлаката чрез надробяване, но трябва да се види как действа, разбира се):
- K-сонда
керамична запалка
горивна камера от неръждаема стомана
дистанционно управление
по-голямо предно стъкло
Всичко зависи от това дали новият модел ще страда от "детски болести", но като цяло ми изглежда, че е подобрение на стария модел, няма нищо съвсем ново, а само има подобрения. Ще си каже де, аз по принцип съм си голям оптимист.